Astrološki blizanci

 

 

 

Fizički izgled nam može dati niz informacija o našoj sudbini. U astrologiji se proučavanje fizičkog izgleda jedne osobe naziva astrofiziognomija, posmatrajući neku osobu mi možemo pretpostaviti kom planetarnom tipu  pripada i na taj način takođe možemo pretpostaviti sudbinu te osobe.

U našoj natalnoj karti na fizički izgled utiče pre svega sunčev znak ( određuje se prema datumu rođenja), znak u kojem se nalazi vladar Ascedenta        ( određuje se prema vremenu rođenja), Ascedent, i Mesec (pozicija meseca u natalnom horoskopu) koji opisuje lice. Svakako pored ovih glavnih faktora postoje još i drugi elementi koji utiču, kao što je neka dominantna planeta, na Ascedentu ili u konjukciji sa Ascedentom, sa Suncem, sa Mesecom, stelijum ( niz od najmanje tri planeta u istom znaku).

Po elementima razlikujemo Vodeni tip koji deluje zaobljeno, izraz lica im je zamišljen ili setan, ponekad romatičan. Vatreni tip deluje snažno, atraktivno i sa jakim Marsom sportske građe. Vazdušni tipovi su najčešće visoki a Zemljani tromi i stabilne građe.

Razlikujemo deset planetarnih tipova. Venera je naglašena u horoskopima osoba koje izgledaju lepo, punih senzualnih usana, horoskopski znak Bika ili Vage. Jak Mars možemo videti i kroz izražen nos, koščatost i mišiće, horoskopski znak Ovna i Škorpion. Sunce i Mesec daje istaknute oči, Lavovi i Rakovi. Tip Merkura je u osnovi sitan, odaje ga radoznali i nemiran pogled, horoskopski znak Blizanci i Devica. Jupiterov tip je krupan, dobroćudan i spor, Strelac i Ribe. Saturnov tip je vitak, koščat, izgleda starije, Jarac i Vodolija. Tip Urana je vrlo redak, ali kad ga vidite prepoznajete ga po neobičnom izgledu, kosa i oči, kao da su u nekoj pobuni, znak Vodolije. Neptunov tip ima sanjiv pogled, nekad deluju kao da ne pripadaju mestu gde se nalaze, Ribe. Plutonov tip je vrlo redak, neprijatan, prodornog pogleda, Škorpion.

Svakodnevno srećemo različite tipove osoba oko nas, neki su nam simpatični, neki neodoljivi a opet neki nam već na prvi pogled mogu biti odbojni i neprijatni. Kontakt sa tim osobama određuju i aspekti planeta pri čemu konjukcije dobrih planeta, trigoni ili sekstili između planeta izazivaju smešak dok aspekti poput kvadrata i opozicije donose osećaj neprijatnosti.

Astrološki blizanci su osobe koje pripadaju istom planetarnom tipu, osobe koje imaju nekoliko istih aspekata u svojim natalnim kartama i to su osobe koje nas podsećaju i liče na neke koje već poznajemo.

Schreibe einen Kommentar