April


Posle marta koji je ceo bio u simbolici retrogradnog Merkura, posle svih nesporazuma i konflikata, posebno u zadnjoj nedelji marta kada je Merkur usporio i okretao se zadajući poslednji udarac, i bez promašaja su ga svi mogli osetiti u nekoj svojoj priči.

April započinjemo sa Mesecom u Vodoliji u sekstilu sa Jupiterom, u skladu sa toplijim danima izlazimo iz svojih domova u susret avanturama, druženju i prijateljima.

I dalje budite oprezni u komunikaciji i na putu jer je Merkur još u Ribama sve do 17.04., prelazeći i konjukciju sa Neptunom, laži kao da same nastaju, prevare vrebaju na svakom koraku, stvari nestaju bez traga, rutina u potpunom neredu.

U petak 5.04. sa mladim mesecom započinjemo novi ciklus iz znaka Ovna. Simbolika ovog znaka je uvek nešto novo, pionirsko, pokretačka energija koja će u vama probuditi uspavane ideje i planove. Kako je ovaj mlad mesec u aspektu sa mesečevim čvorovima, Saturnom i Plutonom pre nego što pokrenete nove projekte, razrešite se onih starih i ostavite ih za sobom. Saturn je uglavnom tu da nas podseti na prošlost a kroz izazovan aspekt i da nas podseti da nije sve zabava već i odgovornost i posvećenost kao i istrajnost. Mesečevi čvorovi sa druge strane utiču na susret srodnih i sudbinskih duša, pa neka nam je srećno.

Sunce će imati svakako dva značajna aspekta sa hronokatorima, prvo sa Saturnom 11.04. koje nas može dovesti u sukob sa autoritetima, tvrdoglavost je naglašena i nekada to vodi i u gubitak pozicije. Kako svako zato ima i svoje zašto, sa pozitivnim i optimističnim ishodom ili razrešenjem čeka nas Sunce trigon Jupiter, srećne okolnosti, mudre misli i široki putevi. Potpisivanje novih ugovora, venčanja, diplome i nagrade.

Dok Venera bude plesala sa Neptunom, zaljubite se ili maštajte, živite svoj san, neka vas ne uznemire pričljivi Merkur iz Ovna ni kategorični Mars iz Blizanaca. Zaplešite u noći punog Meseca 19.04. i neka iz ose Vaga – Ovan nastane ljubav a ne rat. Dok pravite velike planove ( Merkur trigon Jupiter) obećajte samo ono što možete da ispunite ( Mars kvadrat Neptun).

Sunce ulazi u Bika 20.04. u susret Uranu budite svoji, samostalni i genijalni.

Schreibe einen Kommentar