Maj

Mesec maj započinjemo sa dva planetarna aspekta koje ima Merkur sa Marsom i Saturnom, kako su to planete koje na nas utiču potpuno različito, jedna ubrzava, druga usporava, svakako je važno da izbalansiramo svoje misli i odluke. Mesec u ribama dodatno ućutkuje i umiruje, pa onda ovo i nije period za delovanje. Saturn menja svoj hod i pridružuje se Jupiteru svojim retrogradnim hodom do polovine septembra, usporavajući našu produktivnost i pozivajući nas na strpljivost. Koliko je to konfliktno osetićemo zbog Marsa, planete akcije u brzom znaku Blizanaca sve do 17.05.

Od 3.05.  Lilit menja znak, iz Vodolije prelazi u znak Riba. Lilit sinonim za ono neobuzdano u nama, erotsko i seksualno, oko deset meseci boravi u jednom znaku. Do nedavno u Vodoliji ona je imala potrebu da bude slobodna i nezavisna, ekscentrična i nepredvidiva. Prelazi u mnogo osećajniji znak, potreba da se dostigne idealno i nedostižno, vodi u tajne veze, i u potpunu predaju partneru.

Mlad mesec nas pozdravlja 5.05. sa 14. stepena znaka Bika, u svom znaku egzaltacije pun nade i očekivanja, ugodite sebi i drugima tako što ćete se posvetiti svojoj bašti ili kuhinji. Istog dana je svakako važno i da ne preterujemo ni sa čim jer nas to može odvesti u razočarenje i prepirku.

Sledećeg dana Merkur menja znak i piše ljubavne pesme, pun obećanja za ono što zaista može i ispuniti, kako je Venera u kvadratu sa Saturnom mnogo je tu i sputanosti, i čekanja i povređenih strana pa i preokreta jer se i Uran nalazi u znaku Bika preko kojeg će preći Merkur.

Na poslovnom planu sve započeto u aprilu kroz konflikte i velike planove, oko 11.05. pronalazi svoje put, praktična rešenja i srećan kraj. A kako je posle tog napetog perioda potreban odmor i opuštanje, računajte na prelazak Venere u svoje sedište, znak Bika. Uživajte u lepoti svega oko vas, osmelite se u nekim promenama, odevanja ili frizure.

16.05. Mars prelazi u znak Raka gde mu nije udobno, pa tu može ispoljiti upravo svoje loše osobine, kao odgovor na sve frustracije i nesposobnost. Nije vreme za sukobe niti isterivanje pravde. Nije vreme ni za pokretanje onih planova za koje nismo sigurni da će doneti povoljne rezultate, na fizičkom nivou ovo je period povreda, pa budite oprezniji.

Pun mesec je na osi strasti 18.05. Škorpion – Bik a kako je Venera u konjukciji sa Uranom, mnogi će se ohrabriti da urade nešto neočekivano i uzbuđujuće.

Prelazak Sunca u znak Blizanaca od 21.05. budi mentalnu energiju i ispisuje nove sjajne ideje.

Ein Kommentar

Schreibe einen Kommentar