Ples Planeta 23.11. – 29.11. 2020

Ova nedelja deluje mnogo mirnija od prethodne, možda iz razloga što osim Meseca nijedna planeta neće napraviti izazovan aspekt sa već znanom trojkom iz znaka Jarca.
Statistički podaci kažu da se s jeseni dešava najveći broj razvoda ili bar podnošenje zahteva za razvod. Psiholozi krive leto kao jedan od najgorih neprijatelja mirnih i stabilnih brakova, valjda zbog razgolićenosti ili opuštanja u toku leta…U astrologiji objašnjenje možemo pronaći u tranzitu Venere koja je nosilac simbolike odnosa, na svim nivoima. Ona u toku ovih meseci, tranzitira kroz znak Device, gde je u znaku svog pada, kroz znak Vage, gde je u svom sedištu, pa onda kroz Škorpiona, gde je u znaku svog izgona. Upravo prošle nedelje kada je iako u svom znaku sedišta bila divna i veličanstvena i svakako puna samopouzdanja, doživela je bliski susret sa planetama iz Jarca, svi odnosi su dospeli na viši nivo, puno ishitrenih odluka, obojenih strašću, je donešeno ali su se mnogi i predomislili.
U ovoj nedelji, u ponedeljak Venera se već nalazi u svom znaku izgona i još uvek ranjena ide prema najvažnijem aspektu za ovu nedelju, u petak, u opoziciju sa Uranom, i tek sada postaje svesna svojih potreba, i tek sada će svi odnosi dobiti pravi smisao i odluku koja će na neki način biti konačna. Kako su obe planete u znacima lošeg dostojanstva, vrlo lako se može desiti da obe strane budu povređene i da se sve završi odricanjem od svojih stvarnih potreba zarad nekih viših ciljeva i želja.
Sunce je u subotu u večernjim satima prešlo u znak Strelca i boji naredni mesec, optimizmom, voljom i radošću, vraća se interes za učenje, za spoznaju i mudrovanje. Iako je Jupiter vladar ovog Sunca slab, ne smemo zaboraviti da je to najveći benefik i da on nigde ne može biti slab.
U ponedeljak je Mesec u znaku Riba, u svojoj tišini se približava konjukciji sa Neptunom i odlaže sve zacrtano i isplanirano za neki drugi put, ostanite kod kuće i izbegnite gužve, nesporazume i sanjive šaltere.
Utorak iako Marsov dan, koji je inače prespor za bilo kakvu akciju nije ništa bolji. Nije vreme da napravite reda u svojim fiokama jer šta god da tražite nećete naći.
Sreda je obećavajuća, Mesec prelazi u znak Ovna pa nam daje više poverenja i optimizma, posebno što će napraviti lep aspekt trigona sa Suncem. Sjajna energija da se započnu pregovori i dogovori, obnavljanje odnosa i dan za postavljanje davno zapisanih pitanja.

Sve što niste uspeli da obavite preskočite do prekosutra, četvrtak je posebno osetljiv jer ćemo na fizičkom nivou osetiti slabost, svi koji su skloni lakom povređivanju treba da izbegavaju bilo kakve izazove, sve što ne morate ostavite za neki drugi put, ovo je dan kada su i spotske povrede moguće, pa izbegavajte sprave i spravice, oštre predmete i izvore vreline.
Petak je dan kada su Venera i Merkur posebno aktivni, obe planete su lične, jedna vlada našim emotivnim delom a druga mentalnim, jedna nesvesna a druga svesna. Aspekti kroz koje će prolaziti donose mogućnost da se suočimo sa svim izazovima u nama, sa onim iz prošlosti, kao i sa onim koje nas čekaju u budućnosti. Mnogo jasnija slika i razumne odluke su moguće u ovom danu, i u redu je ako ste se predomislili i u redu je ako ste oprostili, jer principi treba da rade za vas a ne protiv vas.
Subota je dan kada ćemo biti okrenuti realnim, jasnim i materijalnim rešenjima, puno toga će se postaviti na svoje mesto.
Nedelja je miran dan, bez planetarnih aspekata, i sve se utišalo pred sutra, popodne će Mesec preći u znak Blizanaca u susret opziciji sa Suncem, u susret svom pomračenju.
Ove nedelje i dalje su Bikovi i Škorpioni prozvani dok u petak ne dođe do raspleta, a njima se pridružuju i promenljivi znakovi kojima sledi zaplet, Strelčevi i Blizanci, kao i Device i Ribe.