Ples Planeta 30.11. – 7.12. 2020

Ova nedelja, kako sam je najavila aktivira osu Strelac – Blizanci, pa samim tim i znakove koji su sa ovom osom u kvadratu, Device i Ribe. Nedelju započinjemo sa Mesecom u Blizacima i koliko god je to lagana priča, kada ćemo svi imati želju da objasnimo i razjasnimo, u prepodnevnim satima će nas dočekati pun mesec, drugačiji jer u pitanju je pomračenje, i sve realne i smislene stvari će se staviti pod pitanje i hteli ne hteli emocije će proključati i opet će se reći i ono što treba a i ono što ne treba.

U astrologiji eklipse simbolišu periode koji u životu svakog od nas mogu aktivirati jake i korenite promene, one koje nam mogu promeniti tok života u najneočekivanijim pravcima. Najčešće se dešavaju u paru, pomračenje Meseca u ponedeljak i pomračenje Sunca, koje će se desiti 14.12.

Mesec će se naći na 8. stepenu znaka Blizanaca a Sunce na istom stepenu u Strelcu, kako je to stepen koji se povezuje sa Škorpionskom energijom za očekivati je velike promene u ličnom životu svakog od nas, posebno u onom delu koji se tiče emotivnog i nesvesnog dela nas. Vladari ovog pomračenja su u lepom, pomirujućem aspektu, pa optimistično baš kao što dolikuje znakovima Strelac i Blizanac, budite hrabri u svojim koracima na putu promene. Ovo je period kada treba razrešiti i neke pravne ili sudske dileme, pokrenuti zaostale procese, aktivirati pravna pitanja, ponoviti zahteve.

Lunacije donose i promenu vremena, pa u odnosu na vladare, možemo očekivati zahlađenje, kišu i vetrovito vreme.

Sam Merkur u utorak će se naći još na zadnjem stepenu znaka Škorpiona i mnogo toga će imati da kaže, da otkrije neke tajne ili da ih zauvek ostavi u prošlosti. Naravno kao i uvek ovo je neudoban stepen za putovanja, saobraćaj i komunikaciju. U večernjim satima prelazi u znak Strelca neiskusan i zbunjen na nultom stepenu, čekajući aspekt koji će ga probuditi. Utorak u sebi nosi određenu dozu entuzijazma i osećaj da smo konačno doneli neke odluke ali i dalje stojimo u mestu i pitamo se u kom pravcu. Svi odgovori žive unutar nas samih, Mars nas hrabri i daje energiju iz svog znaka, spor ali se kreće, ovaj put ne baš glavom kroz zid ali ispravan i preduzimljiv.

Venera će se istog dana naći na 11. stepenu Škorpiona, na stepenu egzaltacije Urana, i još uvek nikako da se oporavi od iskušenja koja je doživela polovinom i krajem oktobra, još jednom se predomišlja i vaga birajući onog pravog, mnogi odnosi ostaju nerešeni, potrebno je vreme, da se sretne sa Saturnom pre nego što bude prešla u znak Strelca.

Sreda je dan bez planetarnih aspekata. Samo će mesec biti aktivan, u svom prelazu iz Blizanaca u znak Raka, u toplini doma, povratak poznatom kutku i miru i konačno svoj može pustiti suzu i spreman da oprosti i da sve popravi, koračajući prema lepom trigonu, u četvrtak, sa Venerom i Neptunom, svakako će se mnoge strasti smiriti i mnogi će potražiti savet ili pomoć rešavajući tako, ono što se nakupilo u proteklom periodu.

U petak kada Mesec bude pravio opoziciju prvo sa Plutonom, Jupiterom, pa Saturnom, a još uvek pod uticajem pomračenja, ovo je dan kada ćemo se poveriti pravoj osobi i dobiti odgovarajući savet, to ne znači da će nam se dopasti, to ne znači ni da treba baš tako da postupimo kako nam se predlaže, prespavajte do sutra, prespavajte prelazak Meseca u Lava i stići ćete do lepog trigona sa Merkurom pa sa Suncem, ugrejani novim idejama, optimizmom i novom nadom.

U nedelju Venera će napraviti lep trigon sa Neptunom i staviti veru na prvo mestu, radost i magiju, realizovati naše snove, dati nam novu nadu i srećne okolnosti za početak sledeće nedelje.