Ples Planeta 21.12. – 28.12.2020

…. i osvanuo je taj dugo očekivani dan. Najznačajniji događaj u proteklih osamsto godina, konjukcija dva hronokratora koja se inače dešava na svakih dvadeset godina u istom elementu, ovaj prelaz iz zemljanog trigona u vazdušni, u znak Vodolije, prošli put se desio u razvijenom Srednjem veku na proleće 1226. godine. Kako su već sve priče ispričane, zanimljivo je da je tu konjukciju pratio Uran iz kvadratnog znaka, tada Škorpiona a danas Bika, možemo se voditi nekim globalnim dešavanjima iz tog doba. Bio je to period ekspanzije broja stanovništva, poboljšanje poljoprivredne tehnike, pad robovlasništva, blaga klima, sa rastom stanovništva nicala su nova naselja, gradovi, razvoj gradova podstakao je i razvoj ekonomije, trgovine, promene vezane za novac i plaćanje…

U večernjim satima na nula stepeni Vodolije, susret Jupitera koji predstavlja širenje sa Saturnom koji ograničava, možda je to upravo ono što nam je potrebno da razumemo šta znači prava mera, u znaku koji je povezan sa intelektualnim razvojem, humanošću, slobodom i međuljudskim odnosima. Na ličnom nivou, za svakog od nas je ova konjukcija značajna u odnosu na to gde se u ličnom horoskopu dešava i kojim oblastima vladaju ova dva hronokratora. Svakako je ovo period rasta za vadušne znakove ( Vodolije, Blizance i Vage), a opet nosi u sebi niz izazova za fiksni krst ( Vodolije, Bikove, Lavove i Škorpione).

Ponedeljak je i prvi dan zime, zimski solisticij, koji predstavlja prelazak Sunca u znak Jarca, pa nas u narednih mesec dana očekuje veliko spremanje na poslovnom nivou, na nivou odgovornosti, sabiranje i oduzimanje, pozivanje na odgovornost, iskoristite ovaj dan za donošenje važnih odluka, koja ćete realizovati u sledećoj godini.

Osim Sunca i Merkur menja znak, što dovodi do jasnije komunikacije, do realizacije nekih započetih pregovora, pisma i dokumenti će stići na upućene adrese, izgubljene stvari će se pronaći, započeti razgovori završiti.

U toku dana Mesec u znaku Riba, će napraviti konjukciju sa Neptunom i sekstil sa Plutonom, ova dva aspekta će nas podržati da se na neki način probudimo i sa prelaskom u znak Ovna odlučimo za novi početak.

U utorak Mesec se nalazi u svojoj drugoj fazi, na nebu je vidljiva desna polovina meseca, što znači da je sa Suncem u kvadratu, pa je ovo dan više za promene na poslu, otvorene verbalne konflikte ukoliko se na bilo koji način osećate ugroženo, u odnosima možete sa druge strane biti emotivno vrlo uznemireni jer ste osetljivi na nedostatak bliskosti.

Sreda je nekako više nastavak svega što se pokrenulo u utorak i ako se po jutru dan poznaje, spremite se za neko nevreme, bez kišobrana ćete svakako pokisnuti. Dobro razmislite pre nego što započnete nešto ili bolje rečeno spremite sve argumente. Posebno važan dan za sve one koji su od septembra doživeli velike promene.

U četvrtak mesec prelazi u znak Bika, gde je u znaku svoje egzaltacije, pa iako će napraviti izazovan aspekt sa konjukcijom Jupitera i Saturna, nekako će to proći kao već poznato, ovo je dan za duševni odmor, sabiranje utisaka i opraštanje.

U petak imamo planetarni aspekt Merkura i Urana, značajan za originalne ideje, više ciljeve, mentalni rast. Povoljan za kontakte sa inostranstvom i poslovne ugovore.

Nedelju završavamo sa Mesecom u znaku Blizanaca, vodite laganu komunikaciju, obnovite stara prijateljstva, poigrajte se sa svojom decom, probudite dete u sebi.

Rekla bih da smo ove nedelje svi prozvani na neki poseban način, osetite ushićenje, partite svoje potrebe i delujte.