Ples Planeta 28.12. – 03.01.2021

Nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Blizanaca, generalno se to tumači kao lagana priča, veselo, razdragano, laka komunikacija, mnoge poruke će naći svoj pravi put i biti protumačene na pravi način. Ovu lakoću malo remeti izazovni kvadrat i opozicija Meseca prema Veneri i prema Neptunu, kako je ovo aplikacioni aspekt između Venere i Neptuna, koji ćemo pre svega osetiti u sredu, danas ćemo svako razočarenje ili ne ispunjenje želje prihvatiti realno i bez dubokih emocija. Osim mesečevih aspekata, na današnji dan imamo jedan vrlo optimističan aspekt između Sunca i Urana, povoljan za neke nove odluke, ne i lake, ali svakako vrlo inspirativne, pa čak i na prvi pogled nemoguće. Iskoristite optimizam i buntovni deo u sebi pa se usudite da se suočite i realizujete svoje zamisli.

U utorak Mesec prelazi u znak Raka i u naredna dva dana, možete se osećati malo osetljivije, posebno što nas u sredu očekuje pun Mesec, koji velika većina nas doživljava kao napetost, uznemirenost, kulminaciju nekih nagomilanih osećanja, pa se ili vrtimo u krevetu ili se dobro isplačemo sa najboljim drugom ili se suočimo sa uzrokom uz bujicu reči. Ovom danu se dodatno pridružuje Venera i Neptun u kvadratu i postoji blaga tendencija da se pretera, da dovedemo sebe u jedan disbalans iz kojeg ćemo izaći još više razočarani, pa i povređeni.

U četvrtak je 366. dan ove godine, koja nam je donela niz izazova, novih pogleda i naučila nas da može biti i drugačije. Godina četvorke ili Saturna koja nam je puno toga oduzela, došla je do kraja.

Godina 2021. je godina Merkura ili petice, uz nadu da ćemo ponovo putovati, družiti se i učiti.

Horoskop za sledeću godinu i ovaj put je pod vladavinom Venere, kao i inače, ovaj put ona se nalazi u znaku Strelca i ide prema dobrom aspektu sa Marsom, vatrena priča je optimistična i daje nadu za bolje, vedrije i srećnije. Celu godinu će svakako obeležiti prošlonedeljni prelazak Jupitera i Saturna u znak Vodolije, kao i aspekti prema Uranu na početnim stepenima Bika, sa Mesecom u Lavu, godina koja je pred nama uglavnom će se baviti novcem, egzistencijom, novim načinima zarađivanja, motivisani da treba da se pokrenemo i da pre svega na ličnom nivou uradimo prve korake promene, čak iako to podrazumeva odricanje, čak iako to podrazumeva otpuštanje, sada je pravi trenutak da sagledamo neke nove mogućnosti i prilike.

Znakovi koji će proći kroz najznačajnije promene u toku sledeće godine su svakako fiksni znaci, Vodolije, Bikovi, Lavovi i Škorpioni. Zbog eklipsi koje će se dešavati u znakovima Blizanaca i Strelca i ovde će doći do niza promena, posebno prva i druga dekada ovih znakova. Osobe rođene u prvoj dekadi znaka Riba će zbog ulaska Jupitera u njihov znak osetiti talas optimizma i odlučiti se za neke promene na nivou učenja ili promene profesije. Zadnja dekada Raka još uvek će osećati upliv Plutona iz Jarca, pa će se mnogi odlučiti za jedan novi početak u svakom smislu. Device će baš kao i Ribe biti nezadovoljne svojim poslom i svakodnevnicom, što ih vodi u neke nove profesije, učenja, završavanje započetog. Na kraju godine svi koji imaju upliv Venere, osetiće njen retrogradni hod kroz odnose ali i drugi znakovi mogu očekivati promene na planu ljubavnih odnosa.

Prvi dan nove godine, započinjemo sa sekstilom između Merkura i Neptuna, pa je to jednostavnim jezikom astrologije, susret između „kako ja mislim“ i „ kako ja sanjam“, prepustite se svojim mislima, sanjajte i zapisujte.

Pre izlaska iz znaka Lava Mesec će napraviti trigon sa Venerom, pa trigon sa Marsom, prelaskom u znak Device neka počne veliko spremanje, uozbiljite se i u odnosu na to da li ste skupljači ili oni koji otpuštaju, zasucite rukave i suočite se.

Ovo je inače period osoba rođenih u znaku Jarca, vreme je da se pokrenete u svakom smislu. Blizanci treba malo da se uozbilje i da se ne izbrbljaju. Bikovi, Škorpioni, Vage i Ovnovi treba da poprave svoje partnerske odnose. Lavovi i Vodolije treba da se pozabave svojim finansijama.