Ples Planeta 04.01. – 10.01.2021

Prvi dani nove godine nose u sebi jednu posebnu energiju, zanosa, očekivanja, želja, bujicu ushićenja i radosti. Ponedeljak je mesečev dan i kao takav i jeste dan početaka svega što nam se dešava spontano jer se Mesecom ne može voljno upravljati. Noć započinjemo upravo lepim aspektom između dva svetla pa poput mirenja svesnog i nesvesnog, duša i razum plešu i daju nam snagu da razumemo, da oprostimo i da prihvatimo.

Utorak započinjemo sa planetarnim aspektom konjukcije Merkura i Plutona, u znaku Jarca. Ovaj aspekt se može protumačiti kao izuzetno snažan za neke dogovore i odobrenja, sposobnost za pregovore sa onima koji imaju moć, dovoljno hrabrosti i ludosti da se predloži nešto ali i dovoljno lukavosti da se postigne cilj. Mesec će u jutarnjim časovima preći u znak Vage, koji je prirodni znak dogovora, diplomatije i sporazuma, pa će upravo konjukcija Merkura i Plutona dobiti saveznika, posebno kada u toku dana, Mesec dotakne Saturna, trajnost, i Jupitera, srećne okolnosti.

Sreda je obeležena zadnjom četvrti mesečeve faze i kako smo u toj fazi sposobni da doživimo najveći mir, upravo je to i faza u kojoj naša koncentracija doživljava svoj maksimum. Radite na završnoj fazi svega što treba da završite, odličan dan za pamćenje, za odrađivanje odloženog, za čišćenje organizma.

Nešto pre ponoći će posle punih šest meseci Mars promeniti znak i iz Ovna preći u znak Bika. Iako je znak Ovna sedište Marsa, u proteklom periodu tamo nije baš bio najsrećniji, kretao se direktno, retrogradno pa direktno i nekoliko puta se sretao kroz teške aspekte, sa planetama u znaku Jarca, Jupiterom, Plutonom i Saturnom, takav Mars se jedino mogao osećati iscrpljeno i kako je to planeta koja generalno predstavlja našu snagu, energiju i sposobnost da delujemo, jasno vam je zašto ste se osećali vezanih ruku u svakom svom delovanju, i baš kad u toku noći čvrsto odlučimo da od sutra krećemo, nešto nam se ispreči, neko nas zaustavi, neko nam se razboli, nekom je hitnije, nekog izgubimo, nešto izgubimo. Prelazak Marsa u znak svog izgona, u kojem će boraviti naredna dva meseca, jeste izazovan i ne možemo reći da će imati više snage ali će biti mnogo strpljiviji, spreman da osvaja polako, biće mnogo bolji strateg, ume da čeka i da dočeka.

Četvrtak bih ja rado prespavala, Mesec će imati niz aspekata uglavnom izazovnih, pa neka i ovaj dan bude za završavanje, za čišćenje i tišinu ali kod kuće, daleko od svih onih koji nas na bilo koji način mogu isprovocirati.

Petak je Venerin dan a Sunce i Mesec će dotaći lepim aspektima Neptun, dan kada se snovi ostvaruju.

Oko podneva će Merkur iz Jarca preći u Vodoliju, iz znaka strpljenja i mudrosti, u znak koji će njegovu originalnost i smelost pospešiti i otvoriti nam jednu novu i drugačiju stranicu, mentalne budnosti, kretanja, razmišljanja i komunikacije.

Istog dana Venera će preći iz Strelca u znak Jarca, planeta koja simboliše našu sposobnost da uživamo i da osećamo svojim čulima je u protekle tri nedelje boravila u znaku u kojem se osećala slobodno, optimistično i na neki način neposlušno, povratila se od svih padova kroz koje je prošla u znaku Škorpiona, oporavili su se svi naši odnosi i svako ko je hteo da se oslobodi nekih stega je uspeo to i da ostvari. Prelaskom u znak Jarca, naša čula i osećanja mogu sada na jedan zreo način da se kontrolišu, mi možemo da postavimo granice u odnosima u kojima smo i da realnije sagledamo okolnosti ljubavi u kojoj smo. To je naš zadatak u naredne tri nedelje pred nama.

Sa prelaskom u zemljani znak Jarca, Venera će u subotu napraviti i prvi aspekt sa Marsom u zemljanom znaku Bika, i eto kako je sve moguće i kako to izgleda kada se strpljivost isplati. Ko treba da se spoji, upravo će se spojiti.

Onaj drugi, aspekt kvadrata Merkura i Marsa, će istog dana biti na snazi, i reći će se svašta i vikaće se svašta i bolje tako nego da se pakuje u sebi i da se stavaraju rane.

Osobe koje su pod uplivom Merkura, vladar znaka i podznaka, Blizanci i Device mogu očekivati inspirativnu nedelju punu novih ideja i mogućnosti.

Bikovi, Vage, Ovnovi i Škorpioni su opet u pitanjima vezanim za odnose.