Ples Planeta 11.01. – 17.01.2021

Ove nedelje će Merkur biti aktivan sa čak dva planetarna aspekta, na samom početku nedelje, u ponedeljak će napraviti konjukciju sa Jupiterom i stvoriti mogućnost da dobijemo prve vesti iz inostranstva, na ličnom nivou to su dugo očekivani papiri, potvrde i razna obaveštenja koja su povezana sa inostranstvom. Ovo je takođe i period kada donosimo odluku o nekom intelektualnom unapređenju, odluke vezane za učenje nečeg novog ili o predavanju lekcija drugima, kako se sve dešava u znaku Vodolije, ovo je simbolika i online predavanja, pa eto niz mogućnosti da sami sebe prezentujete. Drugi aspekt je u utorak, kvadrat sa Uranom, koji će mnogi od nas doživeti stresno ali ćete i brže nego inače dobiti potvrdu za svaku ideju od juče, pa ćete ili nastaviti ideju kojoj ste dorasli ili pak odustati jer treba na njoj još da radite.

Glavni aspekt za ovu nedelju se ipak dešava u sredu, kvadrat između Saturna i Marsa, moja omiljena rečenica za ovaj aspekt je “ Kako seješ, tako žanješ“, u slobodnom prevodu svako delo dobro ili loše učinjeno vratiće nam se na isti način. Mars i Saturn se viđaju naravno, ali ovo što sada izdvaja ovaj aspekt i daje mu na značaju jeste da su se u prethodne dve i po godine viđali iz znaka Jarca a sada, pa u naredne dve i po godine će to raditi iz znaka Vodolije. Sam aspekt se pre svega tumači kao karmička priča ali u svakodnevnici to i jeste neka vrsta naplate za sve što smo uradili, i tu ne mislim samo u odnosu na druge nego i u odnosu na nas same. Nekad se to odrazi kroz posao koji radimo, nekad kroz odnos prema našem zdravlju.

U ponedeljak Mesec prelazi u znak Jarca i kao takav nam donosi jednu atmosferu odgovornosti, da sagledamo sve što je za nama i da se zapitamo kojim putem želimo dalje.

U sredu  ujutro dok još bude boravio u znaku Jarca dešava se mlad Mesec, pa nam to upravo i naglašava simboliku odgovornosti i delanja, ne samo za ovu nedelju, već i za ceo mesec pred nama, tačnije narednih 28. dana, koliko traje jedan mesečev ciklus. U ovoj fazi je mesec nevidljiv, pa je to i faza Meseca koja je najviše povezana sa našim intuitivnim delom, faza u kojoj imamo najviše hrabrosti i kreativnosti da započnemo nešto novo i nepoznato. Ovo je faza koja donosi najviše vidljivih rezultata.

U četvrtak osim mesečevih aspekata kroz inovativni znak Vodolije, imamo konjukciju Sunca sa Plutonom u znaku Jarca, sa ovim aspektom mi smo suočeni sa nečim što nam se čini ostvarivo pod bilo kojim uslovima. Ovo je dan izuzetno jake odlučnosti, pa tu energiju iskoristite za sve što niste uspeli da realizujete u nedostatku hrabrosti i odlučnosti.

U četvrtak imamo i kvadrat između Jupitera i Urana, izuzetno važan aspekt na nivou cele godine. Jupiter je planeta širenja i umnožavanja a Uran planeta novih ideja, kvadrat između ove dve planete može delovati i kao sukob da se nešto zaista i realizuje, kao da ne mogu da se dogovore, osnovna prepreka je nerazumevanje ideje. Na ličnom nivou to se odnosi na neko posađeno seme kojem je potrebno malo više brige i nege da bi se razvilo. Mislite o tome, koliko ste zaista spremni na promene.

Četvrtak je dan kada će i Venera iz znaka Jarca napraviti trigon sa Uranom, ne baš lako jer sada Venera stoji na raskrsnici i koliko god da želi da ostane u nekoj formalnoj, mirnoj i sigurnoj vezi, vuče je i mami ovaj Uran da to promeni.

Petak je zanimljiv dan jer je potpuno dan bez aspekata, nema ni planetarnih ni mesečevih aspekata. Hm…znači danas se ništa ne dešava 🙂

Kada Mesec, ovaj put u znaku Vodolije, pre nego što pređe u novi znak, u Ribe, ne napravi nijedan aspekt, u astrologiji se za to kaže da je Mesec u praznom hodu. Mesec je nosilac poruke, one koje se dešava na emotivnom nesvesnom nivou i upravo u ovom periodu, zadnji aspekt je bio konjukcija sa Merkurom, a prvi će biti sekstil sa Marsom, poruka koju nosi ovaj Mesec i jeste sva ova navala osećaja da treba da delujemo, da menjamo, da se probudimo, pa stižemo do Marsa, koji će nas podržati iz znaka strpljena i strategije.

Kraj nedelje završavamo sa Mesecom u znaku Riba, koliko god da to nosi atmosferu mira, brige i razumevanja za druge, ovaj put će to biti potrebno da primenite na sebi, zagrlite se i dišite

Ovu nedelju će posebno osetiti osobe sa napetim aspektom Marsa i Saturna kao i Jupitera i Urana u svom natalnom hroskopu.

Fiksni znakovi, kojima je inače teško da bilo šta promene u svom životu, Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodolije.

Znak Device, koji je promenljiv ali se uglavnom ponaša kao fiksni, pa ne voli promene.

Vage, Jarčevi, Bikovi i Device će hteti nešto novo da iskuse u odnosima, da postave neke nove ciljeve ili zahteve.

Za Blizance i Strelčeve nedelja puna novih informacija.