Ples Planeta 18.01. – 24.01.2021

Prelazak Meseca iz znaka Riba u znak Ovna, daje celoj nedelji simboliku rasta, posebno što će prolaziti kroz prva četiri znaka Zodijaka. U toku ove nedelje u sredu imamo drugu fazu Meseca, ovo je i dalje faza u kojoj skupljamo energiju, sve što unesemo u organizam u ovom periodu, naše telo će iskoristiti na najefektniji način za sebe. Ovo je period obnavljanja ne samo na fizičkom nivou, nego i u drugim oblastima. Iskoristite ovu nedelju za rad na sebi, kao i na obnavljanju poslovnih kontakata i unapređenju posla uopšte.

U utorak u 9:40 Sunce prelazi u znak Vodolije i menja se atmosfera u odnosu na znak Jarca, atmosfera koja predstavlja potrebu da se suprotstavi svemu što je ustaljeno, tradicionalno, ovo je period za nove ideje, za ekscentrično ponašanje i naglašenu individualnost. Svi ćemo na neki način osetiti tu energiju, nove ideje, nova rešenja, iskre i iskrice, bogatiće nas na ličnom nivou i ohrabriti da krenemo nekim novim putem, nekom novom neutabanom stazom.

Najteži ali možda i najbolji dan u ovoj nedelji je sreda. Konjukcija Marsa, planete borbe, hrabrosti i neustrašivosti, pobune i smelosti, sa Uranom, planetom pokretanja, nepredvidivosti, budućnosti, novog i originalnog. Sam aspekt je izuzetno jake energije i ne dešava se samo na ličnom nivou, ovo je aspekt od kojeg očekujemo velike promene u odnosu na sve što nam se danas dešava, ovo nije dan za odluke ali jeste dan za pokretanje i rušenje svega što nas koči i sputava. Sama energija je na neki način iskrivljena, usporena jer se obe planete nalaze u znaku u kojem su u lošem dostojanstvu, upravo iz tog razloga nosi u sebi opasnost ali i neizvesnost. Istog dana će i Mesec preći u znak Bika pa će svojim prisustvom povećati napetost i na emotivnom nivou.

Ovaj aspekt, ovako na početnim stepenima znaka Bika, koji predstavlja materijalnu sigurnost i sve što je vezano za naše stvaranje, desio se davne 1936. godine, koja je bila negde na sredini između Velike ekonomske krize 1929. i Drugog svetskog rata. Ta godina je bila povezana sa uspostavljanjem fundamentalnih promena i revolucije u ekonomiji, pa se ta ista simbolika može ostvariti i sada, potrebno je pronaći potpuno nova rešenja za našu osnovnu egzistenciju, potrebno je promeniti odnos prema vrednostima, potrebno je da razumemo koje su naše potrebe.

U četvrtak i petak aktivni su samo Mesečevi aspekti i to više neudobni, nego oni koji nas umiruju i donose zadovoljstvo, mnoge misli će nas opteretiti, mnoga pitanja ćemo postaviti i tražit neko realno, ovozemaljsko rešenje.

U subotu Mesec prelazi u znak Blizanaca i kao i uvek u ovom znaku oslobađa nas svih teških misli, komunikacija je lakša i sve je lakše kada svoje brige i strahove možemo da podelimo sa nekim.

Vikend je rezervisan za ljubavne susrete, kada se Venera i Neptun pogledaju, tada je vreme za ljubavne izjave na nesebičan i iskren način. Ovom aspektu se pridružuje i kvadrat Marsa i Jupitera, pa će se i neke afere otkriti, neke veze završiti ili započeti drugačije.

U nedelju će se sresti Sunce i Saturn u znaku Vodolije, sam aspekt ukazuje na posvećenost, marljivost, izdržljivost i trajnost, kako je to u znaku koji nam povećava osećaj slobode i pravo na posebnost, ovo je period kada ćemo moći intelektualno da se izdignemo i delujemo.

Naravno najviše nemira će i ovaj put osetiti, Bikovi i Škorpioni kroz odnose.

Lavovi će imati najveći izazov na poslu, dok će Vodolije rešavati porodična pitanja.

Blizanci i Strelčevi su suočeni sa svojom nesigurnošću, sa konkurencijom i samokritikom.

Rakovi i Jarčevi su bez ideja.

Device i Ribe će najviše raditi na svojim principima i ustaljenim verovanjima.

Vage i Ovnovi će se baviti svojim finansijama.