Ples Planeta 25.01. – 31.01.2021

Kako je kraj prošle nedelje ublažila pozicija Meseca u Blizancima, ponedeljak će još uvek biti u simbolici lake i jednostavne komunikacije, pre prelaska u znak Raka, Mesec će napraviti trigon sa Merkurom i doprineti da se svi nesporazumi svedu na jedno i da se konačno pronađe zajedničko rešenje, da se okončaju neki zaostali pregovori, da se dobiju potpisi i rešenja. Sve je to od posebne važnosti jer ove nedelje dragi nam Merkur usporava i okreće se, iako će se to desiti u nedelju, njegov uticaj će se osetiti cele nedelje, pa se potrudite da sve što morate da završite, neka to bude do kraja nedelje.

Ova nedelja će biti pod uplivom Sunca. U našem horoskopu Sunce se predstavlja kroz znak u kojem smo rođeni i na ličnom nivou mi smo pod uticajem znaka kojim prolazi na dan našeg rođenja, ono predstavlja svest o sebi, čist Ego, superiornost, našu snagu i volju. Na širem nivou Suncem su predstavljeni predsednici država, osobe na visokim pozicijama, direktori i šefovi, to je naš otac ili suprug u ženskom horoskopu. Ove nedelje će napraviti tri značajna aspekta, izuzetno napeta aspekta. Prvi u utorak, kvadrat sa Uranom, govori o jakoj, samovoljnoj reakciji, o sklonosti da se na poseban način suprotstavimo svim autoritetima, bez da razmišljamo o posledicama.

U četvrtak ćemo svi osetiti uticaj punog Meseca, što je upravo aspekt opozicije Sunca i Meseca, kada smo inače vrlo razdražljivi, osetljivi i slabe koncentracije.

U petak je susret Sunca sa Jupiterom, konjukcija, izuzetno jak polet kojim nas ispunjavaju obe planete, kroz nepovoljan aspekt može da nam da lažnu sliku, nesposobnost da realno procenimo naše mogućnosti, sklonost ka neumerenosti i preterivanju, ovo je period davanja obećanja koja nismo u stanju da ispunimo.

U utorak i sredu Mesec će svojim prelaskom u znaku Raka, obojiti ova dva dana, određenom osetljivošću, zadržati nas kod kuće ili nas izvesti u šetnju pored jezera, reke. Ova dva dana su za sumiranje osećanja, želja i očekivanja. Kako smo pred punim Mesecom, postoji blaga sklonost da ne vidimo realna rešenja i izlaz iz trenutne situacije.

Četvrtak je posebno osetljiv dan i mnogi će se naći u vrlo izazovnim situacijama, čak i oni koji uvek ostaju sa strane mogu biti upleteni, isprovocirani.

U četvrtak će i Venera biti aktivna, na samom kraju znaka Jarca, pada u zagrljaj Plutonu i budi ponovo, zaspale karmičke ljubavi, baš one koje su sudbinske i neizbežne, neke nove, ali i neke stare će se ponovo aktivirati, javiće se oni sa kojima ste već prošli neke lekcije, da ih obnovite, da se ponovo zagrlite i osetite šta znači istinska, jaka, magnetska i iznad svega strasna veza.

U subotu Mesec već u jutarnjim satima prelazi u znak Device, podseća na spremanje i čišćenje, ne voli baš da komunicira, više je sklon da kritikuje i usmerava. Lep aspekt sa Uranom može nam biti koristan za neka nova, originalna rešenja vezana za učenje i organizaciju dana, svakodnevnice.

Nedelja je dan kada Merkur kreće retrogradno, pojava kada, gledano sa zemlje, njegovo kretanje izgleda kao da se kreće unazad, a zapravo je samo usporio. U astrologiji ga povezujemo sa komunikacijom, informacijama, uopšte za kretanja i putovanja, potpise, dokumente, pisma, mobilne telefone, za trgovinu… Kada je Merkur retrogradan očekujemo problematičan period, gubitak, ponavljanje ili vraćanje na početak. Najintenzivniji period ovog fenomena osetićemo sve do 21.02. ali će neki osećati i takozvani prolazak Merkura kroz njegovu senku, što će potrajati do polovine marta.

Vodolijama, Lavovima, Bikovima i Škorpijama i dalje izazovno, odnosi, bračni, poslovni, porodični.

Ovnovima, Rakovima, Vagama i Jarčevima, promene vezane za finansije, investicije, ulaganja, planove.

Blizanci i Device, promene vezane za učenje, svakodnevnicu, ishranu.

Strelčevi i Ribe, oprez sa nekim preterivanjem.