Ples Planeta 01.02. – 07.02.2021

Na aspekte Sunca od prošle nedelje, u ponedeljak će nas podsetiti kvadrat Sunca iz Vodolije sa Marsom u Biku. Mi ovde vidimo dve jake muške energije, sa jedne strane Marsa koji ovaj put želi da bude struktuiran, temeljan, postojan, nasuprot Suncu koji se želi osloboditi svega, pa onda to dovodi do svakakvih blokada i otpora. Važno je da ove nedelje osetimo koji je to naš način kretanja energije, šta je ono što nas same može zadovoljiti i pronaći kompromis koji je prihvatljiv za obe strane bez sukoba i napetosti.

Nikako ne smemo zaboraviti da je Merkur retrodgradan i da će sve usporiti, pokvariti se, izjaloviti. Naravno vodite računa da ne izgubite neke važne predmete, ključeve, telefone, dokumente. Svakako vodite računa i o tome da ne budete pokradeni.

Ove nedelje glavnu ulogu ipak nosi Venera koja će u ponedeljak u popodnevnim satima preći u znak Vodolije, u znak koji prvo govori o slobodi, oslobađanju, o jednoj Veneri koja je intelektualna, pa se strastvenost, privrženost i bliskost ovakve Venere stavlja u drugi plan, ona je ovde uvek u strahu da će je njene prirodne potrebe ograničiti i sprečiti da živi prema svojim pravilima. Cele nedelje će se kretati prema dva važna aspekta, sa svojim dispozitorima – vladarima, prema Saturnu i Uranu. U subotu konjukcija Saturna i Venere u Vodoliji, prošli je bio u Jarcu, ukazuje na to da ovde sada važe neka druga pravila, više joj nije toliko važno da bude sigurna i zaštićena, malo više teži za slobodom i prostorom. Već u nedelju će napraviti kvadrat sa Uranom i učiti o uspostavljanju ravnoteže između pristupa sigurnosti i slobode. Ono što spaja ova dva aspekta jeste ustvari najava, takozvani prenos svetlosti, za mnogo važniji aspekt koji će se desiti 17. februara između Saturna i Urana. Na ličnom nivou ovo je period kada ćemo najviše raditi na svojim odnosima, pogotovu na onima koji nas ograničavaju, ovde nema mesta za kontrolu i proveravanje partnera, treba da naučimo kako da se oslobodimo emocija koje nas vuku u manipulaciju i kontrolisanje partnera.

U utorak i sredu, aktivni su samo Mesečevi aspekti i to uglavnom povoljni, koji će nam doneti pozitivne misli, pa čak i one misli kroz koje ćemo odlučiti da nešto zauvek završimo, prekinemo i otpustimo imaće pozitivan učinak na nas.

Četvrtak je Jupiterov dan, pa je povoljan za osmišljavanje planova za budućnost, ovo je dan i za kontakte sa inostranstvom, povoljan za učenje i ispite, Mesec je u opadajućoj fazi i u kvadratu sa Suncem, obeležavajući time poslednju fazu u svom ciklusu. Koncentracija je dobra, energija je usmerena na čišćenje i završavanje.

U petak će Mesec još biti u znaku Škorpiona, kroz aspekte sa Neptunom i Merkurom, vodite računa šta pričate i kome se poveravate, neke tajne će isplivati u ne baš zgodnom trenutku.

U subotu i nedelju pleše Venera i sve aspekte Meseca stavlja u drugi plan. Mesec će prolaziti kroz znak Strelca, pa taj preterani entuzijazam, pozitivan stav i radost zadržite u granicama pristojnog, pomešane energije nesvesnih planeta poput Venere i Meseca, mogu nas zavesti i suočiti sa nerealnim očekivanjima.

Svi znakovi su prozvani kroz odnose.

Lavovi Ovnovi i Strelčevi, izazovi kroz odluke i konkurenciju.

Škorpioni i Ribe, možete biti uvučeni u neke intrige.