Ples Planeta 08.02. – 14.02.2021

Veoma uzbudljiva nedelja pred nama i to ne samo zato što će Merkur u svom retrogradnom hodu, preći preko svih planeta u u znaku Vodolije.

Mesečevi aspekti koliko god da su dobri, izazovni ili teški, oni su brzi i ne osećaju se toliko snažno kao planetarni, tako da će ove nedelje ponovo mesečevi aspekti ostati u pozadini.

Ponedeljak započinjemo sa Mesecom u znaku Jarca koji će napraviti sjajan aspekt sa Uranom, dan pun iznenađenja i neočekivanih obrta, rekla bih uglavnom pozitivnih, posebno što se u popodnevnim časovima dešava konjukcija Sunca sa retrogradnim Merkurom. Ovaj aspekt zbog retro Merkura deluje kao problematičan, ali istovremeno rešava neka pitanja od ranije, neki dogovori koji se nisu ispunili, sada su ponovo aktuelni i daleko jasniji, pohvale koje su izostale, nagrade koje nisu podeljene, poštovanje koje nije pokazano, sve su to pitanja koja će se ponovo postaviti i realizovati.

U utorak oko podneva se dešava jedan vrlo važan aspekt, sekstil između Saturna u Vodoliji  i Hirona u znaku Ovna, ovaj put sekstil, zadnji aspekt su imali kroz znak Riba i Strelca, kvadrat. Hiron je planetoid koji se nalazi na putanji između Saturna i Urana, i u natalnoj karti predstavlja tačku gde smo najranjiviji ali istovremeno je tu mogućnost i da se transformišemo. Njegova pozicija u znaku Ovna može ukazati na to da smo skloni povredama ali se možemo veoma brzo i isceliti, u aspektu sa Saturnom na širem nivou ovaj aspekt predstavlja izuzetno jak potencijal ozdravljenja na jedan poseban način, ovo je aspekt novih mogućnosti, pri čemu predstavlja i napredak u medicini.

U sredu i Mesec prelazi u znak Vodolije, pa će se u ovom znaku naći čak šest planeta, izuzetno jak stelijum koji će nas u potpunosti aktivirati. Kvadrat Merkura i Marsa istoga dana, i nemogućnost da se prećuti, će ponovo (retrogradni Merkur) napraviti konfliktne situacije sa svima koji nam se nađu na putu. Mi jednostavno sa ovim aspektom ne vidimo i ne razumemo da drugi ljudi vide i razmišljaju drugačije od nas samih. Najvažnije je da danas ne povredimo sami sebe ili druge ali da se ipak držimo svoje istine.

Četvrtak je obojen mladim Mesecom, što znači da su Mesec i Sunce u zagrljalju, koji ima potrebu da se oslobodimo svega starog, narednih mesec dana pred nama je zadatak da otkrijemo za šta smo vezani, šta je to što nas sputava da se osetimo slobodni, koje su to veze koje nam više ne služe.

Istoga dana će se i Venera naći u zagrljaju Jupitera, aspekt sreće i izobilja, obećava velike promene, upravo zbog oslobađanja od starog i svega onog što nas sputava, ovo je aspekt koji će nam omogućiti da vidimo smisao našeg postojanja, ovo je lakoća u susretu sa drugima, ovo je lakoća u otkrivanju osećanja, ovo su svi oni susreti sa osobama koje su nam naklonjene.

Petak je dan za sumiranje događaja i upravo sa prelaskm Meseca u znak Riba, vreme za tišinu.

U subotu će Merkur ponovo napraviti susret sa Venerom, ovo je onaj osećaj izmešanosti osećanja i misli, kada se istinski ne možemo odlučiti šta nam je draže, pišem, brišem, pišem, brišem, pogrešno pošaljem, da li je to zaista pogrešno ili nam Univerzum služi, upućuje nas, usmerava.

Nedelja je dan sa još dva planetarna aspekta i to iako povoljan aspekt smatram ga uvek izazovnim između Marsa i Neptuna, ovo je dan kada treba da pronađemo najbolji način za opuštanje kroz neku tehniku meditacije, joge ili kroz simboliku Marsa, fizičku aktivnost.

Drugi, ponovo aspekt retrogradnog Merkura, ovaj put sa Jupiterom, završavamo nedelju skroz filzofski orijentisani, pozitivne misli nas u potpunosti obuzimaju, radost da je jedna teška nedelja za nama, radost da smo doneli neke važne odluke, svetlo koje vidimo nas u potpunosti obuzima i vodi. Ovaj sjajan osećaj podržava i prelazak Meseca u znak Ovna, koji je prirodni predstavnik nečeg novog.