Ples Planeta 15.02. – 21.02.2021

Pre par godina, kada sam radila na brodu, mogla sam da osetim nešto nesvakidašnje, kao što je jako nevreme, uzburkano more, osećaj da će se nešto strašno desiti… i onda odjednom sve stane, umiri se, svakog koga sam srela tog jutra posle, htela sam da zagrlim ili je taj neko hteo mene da zagrli, nikad više osmeha u životu nisam videla na svačijem licu. Bliži se taj dan pun osmeha, iskušenja su za nama a prvi od najvažnijih aspekata za ovu godinu nam se dešava upravo ove nedelje.

U sredu aspekt između Urana u Biku i Saturna u znaku Vodolije, koji ćemo ove godine imati čak tri puta, izuzetno napet aspekt, posebno ćemo ga osetiti mi što ga u natalnom horoskopu imamo, ta napetost nije kao kad gubite tlo pod nogama, to je osećaj da se sve pomera i da vas nosi, poput onog osećaja kada ste na toboganu i kada se prepuštate toj struji, toj energiji koju ne želite ni po kojoj ceni da zaustavite jer bi to značilo da ste se predali, izgubili, odustali.

U ponedeljak ćemo još uvek biti pod uticajem konjukcije retrogradnog Merkura i Jupitera, uglavnom filozofski nastrojeni, sa bezbroj ideja, planova i ushićenja,  to je u redu tako, izuzetno lep dan sa pozitivnim aspektima Meseca, lagan dan za komunikaciju i prepričavanje, dogovaranje.

Utorak nosi sličnu atmosferu, ovo je dan za još jednu šansu svakom kome je želite pružiti i ako to nije to onda zauvek prekinuti ili odustati, za svačije dobro.

U sredu će Mesečevi aspekti biti u drugom planu, jedino nam je važan prelazak Meseca iz Ovna u Bika, u znak svoje egzaltacije. Pozicija Meseca će dodatno pojačati današnji aspekt između dve daleke planete, ovaj aspekt pre svega donosi neke važne promene na globalnom nivou, aspekt između ograničenja, pravila i ustaljenosti nasuprot potrebe za oslobođenjem, rušenjem svega zastarelog i ograničavajućeg. Bik i Vodolija su znaci sa različitim potrebama, prvi teži sigurnosti i čuvanju vrednosti a Vodolija traži promenu, slobodu i odlazak u nepoznato. Vidite i sami da imamo duplu energiju suprotnosti i da treba težiti kompromisnom rešenju. Koliko se toga treba zaista promeniti a da istovremeno sačuvamo stare vrednosti, na oba nivoa, i na ličnom i na globalnom.

U četvrtak Sunce u 11:44 prelazi u znak Riba i donosi nam jednu drugačiju, mirniju priču, sa mnogo više brige o drugima, konačno se neće vrteti svet samo oko nas samih, ovo je period za dobra dela i nesebično davanje svima kojima je to potrebnije od nas samih.

Petak nosi sjajnu energiju za sve vazdušne znakove, veselost, razigranost koju samo Mesec u Blizancima ume, biće inspiracija za neke nove projekte, za neke eureke na tavanu prekrivene prašinom, za neke slučajne klikove, koji će nas probuditi i poneti nekim novim stazama.

Mesec je još uvek u fazi rasta, sjajna podrška.

U subotu će se sresti Venera i Mars u aspektu koji je odgovoran za sve one susrete koje ne možemo izbeći, ovo su ona karmička dugovanja koja se daju prepoznati u odnosima, ne mogu sa a ne mogu ni bez. Za Marsa je ovo teži period jer se nalazi u svom znaku izgona, pa je savet za sve muškarce da popuste u svojoj tvrdoglavosti, bar dok Mars ne pređe u Blizance, 5.03.

U nedelju ćemo biti na pola puta sa stacioniranim Merkurom, koji oko nedelju dana stoji na istom stepenu, i zadaje poslednji udarac svog retrogradnog hoda, još uvek sve kasni, gužve su i zastoji u saobraćaju, još uvek se šalju poruke pogrešnim osobama, još uvek se lako gube ključevi, telefoni, usporeno se dižu sistemi, ništa se ne da popraviti, polako se sve smiruje i još jedan retro Merkur ostaje u prošlosti.

Ove nedelje su svi zemljani znaci zabrinuti i imaju osećaj da im izmiče kontrola, Jarčevi, Bikovi i Device.

Blizanci i Strelčevi mogu zbog svojih preteranih očekivanja osetiti razočarenje.

Ribe i Rakovi će za svoj trud biti pohvaljeni, mogu očekiati i neko unapređenje.

Vodolije i Lavovi moraju popustiti u nekoj svojoj tvrdoglavosti.

Škorpioni, Vage i Ovnovi će imati izazovan period u partnerskim odnosima, neki će završiti, a neki novi započeti.