Ples Planeta 22.02. – 28.02.2021

Stoji on tako na 11. stepenu znaka Vodolije, evo već četiri dana i stajaće tako do četvrtka, sve što je imao da obavi u toku svoje prve retrogradnosti ove godine, on je obavio, sada smo mirni do 30.05. Uticaj retrogradnog Merkura nije isti za svakog, nekima se prosto ništa ne desi, a neki se svakodnevno suočavaju sa problemima u njegovoj simbolici. Naravno to je povezano i sa vašim natalnim Merkurom, kako je on postavljen, da li je u nekim izazovnim aspektima, u kojoj kući se nalazi, da li je možda natalni Merkur retrogradan, pa vi umete da živite tu energiju jer vam je inače tako u životu 🙂 Ja ga lično skoro nikad ne osetim, možda jedino u saobraćaju, baš kao i ovaj put, jedno jutro, dok je sunce bilo daleko ispod horizonta, na minus četrnaest, čekalo se na vozić oko pola sata, i to je sve, natalno je neaspektovan, pa valjda je to razlog.

Ovu nedelju će obeležiti dva planetarna aspekta, zatim prelazak Venere u znak Riba u znak svoje egzaltacije i naravno pun Mesec. Moglo bi se reći jedna lagana nedelja, posebno što će se dešavanja ponovo ubrzati.

U ponedeljak u ranim jutarnjim satima, Mesec prelazi u znak Raka, vreme je da se žive emocije, da se zagrle ukućani, da se spremi toplo jelo i zamesi kolač, da zamiriše kuća na detinjstvo i da se ušuškamo u neki kutak koji će nam napuniti baterije za novo jutro. Iz znaka Raka imamo dva lagana aspekta sa Suncem i sa Uranom, pa je ovo dan kada se dobro slažemo sa svima koji nam predstavljaju autoritete i ohrabreni možemo izgovoriti davne želje i ideje, za koje ćemo dobiti podršku.

U utorak je dan da se sanja i sanjari, samo jedan aspekt će obeležiti dan i sve nas uspavati, u negativnom ispoljavanju ovog aspekta, koncentracija je loša, vidljivost oslabljena a postoji i sklonost da se popije malo više alkohola i da nam se zamuti jasno rezonovanje.

Sreda je takođe pod uplivom mesečevih aspekta, polako nas obuzima neka napetost, omakne nam se neka neprikladna reč, prelazi Mesec u znak Lava i traži se pažnja, sve nešto povuci – potegni dok sviće četvrtak.

Četvrtak je ključni dan za ovu nedelju, jer se oba planetarna aspekta dešavaju danas, kao i prelazak Venere u znak Riba.

Mars u trigonu sa Plutonom, kroz zemljani znak Bika i Jarca, Mars predstavlja akciju a Pluton transformaciju, pa se sa ovim aspektom realno očekuju promene, u znaku zemlje te promene znače i gubitak neke sigurnosti, izlazak iz zone komfora, tako da se upravo može aktivirati i strah od neuspeha. Drugi aspekt je između Sunca u Ribama i Urana u Biku, što je opet promena, nemir, nagomilana energija koju možemo iskoristiti za nas lično. Mesečevi aspekti aktiviraju T kvadrat sa planetama iz Lava i Bika pa dodatno imamo bujicu osećanja koja se tiču našeg ega, osećaja slobode, integriteta i udobnosti.

Istoga dana će Venera preći u znak svoje egzaltacije, aktivirajući jednu sasvim drugačiju priču, podići će svoje osobine na višu oktavu, romatična, idealistična, mazna i osvojiva, uvlači nas u period kada će se roditi nove ljubavi ili će se one stare osvežiti. Ovo je period i za dešavanja u umetnosti, kreativnost je budna, ne morate čak ni biti posebno talentovani, probajte, u svemu se možemo izraziti kreativno.

Petak je dan da se pozabavimo realnim okolnostima, budite organizovani, tačni, suzdržani i bez greške, pokušajte da ne kritikujete i da se ne zamerate, ovo je dan da se još jednom odreknete nekih starih navika ili nepotrebnih sitnica po fiokama.

U subotu, u prepodnevnim satima je pun Mesec, kroz znak Riba i Device na osmom stepenu preobražaja, dok su dispozitori u znaku Vodolije. Mi ovde imamo osu gde su suprotstavljene razum i duhovnost ali i jedan i drugi znak imaju isti cilj i želju da pomažu i brinu o drugima. Ujedinjuje ih saosećanje, uz podršku znaka Vodolije, ovo je period kada se te dve suprotnosti duhovno i razumno mogu uskladiti ili ukazati na put integracije.

U nedelju nas neke bliske osobe mogu razočarati ili ćete po ko zna koji put postaviti isto pitanje, zašto dozvoljavate sebi da vas neko koristi i obmanjuje svojom slatkorečivošću.

Ove nedelje zemljani znaci, Bikovi, Jarčevi i Device, treba da se probude i ozbiljno pozabave ciljevima, željama i potrebama.

Vodeni znaci, Ribe, Rakovi i Škorpije, su na pragu neke nove romanse ili je ovo period za plodove kreativnog izražavanja kroz neku umetnost.

Vazdušni znaci, Blizanci, Vage i Vodolije su bez hrabrosti da naprave prvi korak, ili se prvi koraci mogu pokazati kao pogrešni, period za dvaput meri – jedanput seci.

Vatreni znaci, Ovnovi, Lavovi i Strelčevi su na ivici da zbog nečeg odreaguju impulsivno i nepromišljeno.