Ples Planeta 01.03. – 07.03.2021

Planete se kreću, normalno, u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Dešava se da u nekim periodima njihovog kretanja one toliko uspore da nam se čini da se kreću unazad, pa se ta pojava u astrologiji naziva i obeležava kao retrogradno kretanje. Sve planete osim Sunca i Meseca imaju tu osobinu, zanimljivo je da trenutno, od kada se Merkur okrenuo i ponovo se kreće direktno, sve do aprila, mi nemamo nijednu planetu koja se kreće retrogradno. Znači sve se kreću normalno pa bi to onda tumačili kao nešto pozitivno, kao dobar vetar u leđa, budnost i usmerenost ka budućnosti. Korisno je da u narednom periodu sagledamo sve mogućnosti koje nam se nude i da zaista iskoristimo neke nove prilike.

Ponedeljak je jedan sasvim lep dan, Mesec nas vodi u pomirljive i kompromisne razgovore, rešava sve konflikte od prošle nedelje i obasipa nas lakom komunikacijom, optimističnim stavom, postavlja neke nove temelje vezane za budući period.

U utorak se bude neki strahovi i nesigurnost, potreba da se prećuti i sakrije svaka slabost koja je inače duboko skrivena u nama. Mesec će u prepodnevnim satima preći u znak Škorpiona i svakako naglasiti emotivnu osetljivost i ranjivost. Ova dva dana, pa i u sredu, Mars se nalazi na poslednjim stepenima znaka Bika i još jednom može doći do ozbiljnih sukoba, razotkrivanja tajni, nestrpljenje pa čak i agresivnost su izuzetno naglašeni, pa bi bilo pametnije kloniti se svih koji inače imaju kratak fitilj.

U sredu jedina osoba sa kojom možete imati potrebno razumevanje i podršku jeste vaš partner, svi drugi će vas na neki način iritirati, provocirati ili vas uvući u neke svoje lične konflikte.

Sreda je takođe dan kada imamo sjajan planetarni aspekt Venere i Urana, Venera predstavlja našu potrebu da volimo, da budemo lepi i u harmoniji, Uran predstavlja našu jedinstvenost, originalnost i slobodu. Kada se desi dobar aspekt, onda je to sjajna prilika da se u ljubavi osetimo potpuno slobodno, nesputano i radosno. Zaljubljenost nas čini pristupačnim, kreativnim i vrlo pozitivnim za okolinu, ovo je dan kada se ljubav može desiti tamo gde je najmanje očekujete.

Dugo očekivani četvrtak donosi prelazak Marsa u znak Blizanaca, gde se on bolje oseća nego u Biku, gde smo imali jednog Marsa koji nas je učinio strpljivijim i opreznijim u svim našim akcijama u protekla dva meseca. U znaku Blizanaca je mnogo brži, treba mu da se oseti brzo i nesputano, voli da bude mentalno jak, da bude u pravu, dispozitor mu je Merkur u Vodoliji, pa će se na samom početku osetiti ova jaka energija, kao da ćemo odjednom moći sve prepreke da savladamo, odjednom će se mnoga vrata otvoriti, lakše ćemo se prepirati, bićemo hrabriji, jedini problem je što ćemo skoro za sve imati dva rešenja ili dve alternative.

U petak će ponovo Merkur napraviti konjukciju sa Jupiterom, treći put u znaku Vodolije, direktnost je ono što nas vodi u budućnost, Merkur su naše misli, a Jupiter je najveći benefik, pozitivne misli, vera i kroz znak budućnosti, ovaj dan predstavlja jedno veliko olakšanje, dobre i povoljne vesti.

U subotu je poslednja četvrt, znači Mesec je u fazi opadanja, duša je mirna, osećamo se sigurno i na psihičkom i fizičkom nivou, ovo je odličan dan da se odlučite za jednu podužu šetnju, da dobro ogladnite, da naučite nešto novo ili da završite nešto započeto.

U nedelju Mesec prelazi u znak Jarca, pomalo suzdržano, ali pravi lep aspekt sa Uranom, pa je ovo dan da se duša oseti pozitivno i puno ljubavi za sve na ovom svetu.

Ove nedelje će se hrabrije i borbenije osetiti Jarčevi, Ovnovi i Škorpioni.

Blizanci i Device će se obradovati nekim lepim vestima.

Vodeni znaci mogu očekivati ljubavne susrete, Ribe, Rakovi i Škorpioni (neki Škorpioni će završiti trenutnu vezu i započeti novu).

Vage i Bikove očekuje neka tajna ili neobična veza.

Lavovi rođeni u prvoj dekadi mogu očekivati promene u poslu, prekid ili napredovanje.

Strelčevi mogu zbog svoje dobroćudne osobine biti uvučeni u neke tuđe konflikte.

Vodolije ove nedelje deluju kao da su sami sebi neprijatelji, neuobičajeno puno samokritike.