Ples Planeta 08.03. – 14.03.2021

I? Da li ste i vi osetili, kako vas obuzima Marsova energija? Sada znate tačno šta želite i umete to i da izgovorite…ili ste i dalje hrabri samo u svojim mislima. Dobro je i jedno i drugo, još uvek je to Mars koji oprezno gleda oko sebe pre nego što se suoči sa nekim novim ili starim izazovima. Iako ima podršku od planeta iz znaka Vodolije, pa mu sve neuobičajeno, sami sebi čudni sa idejama, prosto ne verujemo jer se Sunce nalazi u znaku Riba i u nepodržavajućem znaku u odnosu na znak u kojem je Mars. Može Mars sam ali je mnogo bolji uz dobar aspekt sa Suncem, još uvek nam je potrebno vreme da se probudimo.

Nedelja pred nama je upravo pod uticajem Neptuna, koji kad kažemo da sanjamo ili spavamo, može da se protumači na dva načina, jedan je kreativan i vodi nas u svet mašte i stvaranja, a drugi je onaj koji nas vodi u svet iluzija, prevelikih očekivanja i razočarenja. Šta će biti dominantnije zavisi od nas. Čemu nam služi ono čemu težimo, koji su nam ciljevi, kako želimo da ih ostvarimo i za koga.

Ponedeljak je dan samo sa Mesečevim aspektima i to uglavnom podržavajući aspekti sa Venerom, Suncem i Neptunom, dan za lepo i čarobno. Opustite se i uživajte u današnjem danu, najviše što možete, brinite i tugujte neki drugi dan.

Utorak nosi malo drugačiju energiju, ovo je dan kada će nas lako neko isprovocirati, već u jutarnjim satima, Mesec prelazi u znak Vodolije i obuzima nas neko treperenje, ovde nema mesta za lenjost, pa se potrudite da budete budni i aktivni ceo dan.

U sredu će se Mesec sresti sa dva hronokratora u znaku Vodolije, prvo sa Saturnom, pa je to onda potreba da se pronađe sigurnost i neka vrsta kontrole, da se potvrde neke misli i želje. Svaka nesigurnost će nestati čim Mesec istog dana dotakne Jupitera i oboji nas optimizmom, radošću i pozitivnim mislima. U toku dana je povoljno realizovati neke dogovore od ranije, potpisati već spremne ugovore ili ugovoriti neke nove projekte, obaviti neke veće kupovine, poslati neke zahteve, pokrenuti neke sudske procese.

U četvrtak u toku noći, aktiviraće se konjukcija Sunca i Neptuna, Sunce predstavlja svest o nama samima, budnost i volju. Neptun je planeta koja se nalazi iza sfere Saturna i takve planete još nazivamo i transcendentne planete, sve što je do Saturna mi doživljama kao nešto što je u granici, može se ograničiti dok ono što je izvan granica doživljavamo kao neobuzdano ili slobodno. Neptun je ženska planeta i još se tumači i kao viša oktava Venere. Predstavlja svet tajni, čuda i ideala, pod njegovim uticajem lako sanjamo i lako nas je zavesti. Pa eto i glavne simbolike za danas, sanjajte otvorenih očiju, budite zavedeni ali ne i obanuti, sanjajte svoje snove ali ih hrabro i realizujte. U toku dana će i Mesec preći u znak Riba, pa će se cela simbolika osetiti još jače.

Petak je dan kada će nam samopouzdanje biti na višem nivou, pa se neki snovi od juče mogu i ostvariti.

U subotu će Mesec doći do Sunca i rodiće se novi ciklus, mlad mesec u znaku Riba, razum i osećanja u vodenom znaku Riba, ovo je pre svega duhovni mlad Mesec, period kada je put prema našem unutrašnjem jasno zacrtan, put da spoznamo svoje najdublje čežnje, da se približimo toj energiji i da pronađemo neki oblik ispunjenja. A nastavak sledi već sutradan u nedelju kada će i Venera napravit konjukciju sa Neptunom i kada će se svemu dodati simbolika Venere, veze, ljubav i vrednosti, pa ćemo još više čeznuti za ispunjenjem ali i povezanošću. Svakako je moguće da će neki od nas to želeti da sakriju, da nas zbune ili u čudu ostave.

Nedelju započinjemo sa Mesecom u Jarcu i završavamo sa Mesecom u Ovnu, kako su to kardinalni znaci, ova nedelja koliko god da deluje mirna, odluke mogu biti nagle i nepredvidive.

Ovo je nedelja emotivno naglašena za sve osobe rođene u znaku Riba ili sa naglašenim znakom Riba, podznak, Mesec ili vladar ascedenta u znaku Riba. Njima se pridružuju i Rakovi i Škorpioni, kao pripadnici vodenog elementa.

Ovnovi i Jarčevi su osetljiviji na neke promene ili će teško prihvatiti tuđe odluke.

Svi koji su pod uticajem Venere imaju dobru predispoziciju da se ove nedelje zaljube ili sretnu neku posebnu osobu u svom životu, Vage, Bikovi, Ribe.

Lavovi mogu biti uvučeni u neke afere.

Vodolije razmišljaju o nekoj investiciji, u skladu sa rizikom.

Blizanci su i ove nedelje bez dlake na jeziku.

Device i Strelčevi, mudro ćute.