Ples Planeta 15.03. – 21.03.2021

Glavnu ulogu ove nedelje pred nama nosi znak Ovan i lične planete, Sunce, Merkur, Venera i Mars. Izuzetno intenzivna nedelja za svakog od nas jer će se promenom znaka kroz koje tranzitiraju lične planete, promeniti i atmosfera koju ta promena nosi sa sobom.

Već u ponedeljak nešto pre ponoći Merkur prelazi iz znaka Vodolije u znak Riba, Merkur predstavlja naše misli, pa ako smo u znaku Vodolije imali sjajne ideje, neobične i originalne misli, prelaskom u znak Riba, naše misli boje emocije i nekada to znači da ćemo u narednom periodu od oko tri nedelje biti neracionalni, preosećajni i više u tišini. Ovo je period kada je mašta na višem nivou, pa je upravo to izvor naše kreativnosti i delovanja.

U utorak će Mesec, pre nego što pređe u znak Bika, napraviti izazovan aspekt sa Plutonom i najaviti sjajan aspekt Plutona i Sunca. Ovaj aspekt budi u nama potrebu za intenzitetom, da nešto moramo, sada, toliko snažno i hrabrosti puno da je moguća realizacija i najsmelijih misli. Svakako ovaj dan treba iskoristiti kroz odlučnost, prodornost, autentičnost i magnetičnost.

U sredu imamo samo Mesečeve aspekte i to ne baš udobne, neka nervoza, neki nemir nas može u potpunosti onesposobiti, posebno se ogradite od osoba sa kojima imate neke nezavršene, neprijatne razgovore, ovo je dan kad se lako prisećamo prošlosti i skloni smo da prebacujemo davno zaboravljena zameranja.

U četvrtak je Mesec i dalje u znaku Bika i izuzetno aktivan sa planetama iz znaka Vodolije i Riba. Mesečevi aspekti su krivi za promenljivo raspoloženje, što osetimo upravo kroz aspekte koje pravi. Danas svakako vodite računa da ne preterate ni u čemu, posebno ne sa slatkišima. U večernjim satima ovom danu punom ushićenja i nekog euforičnog raspoloženja pridružuje se aspekt između Venere i Plutona, čula se aktiviraju, potreba da se bude u harmoničnom odnosu, u aspektu sa planetom koja nas u potpunosti može transformisati ali učiniti da slepo pratimo neku osobu, ona je u znaku svoje egzaltacije, prelepa i zavodljiva, a on je strpljiv i u tišini, spremni da traju u vremenu, još jedan izazov za sve koji su zaljubljeni. Period za puno strasti ali i komunikaciju između ljubavnika.

U petak Mesec prelazi u znak Blizanaca i obično je to atmosfera kada je komunikacija laka, površna i bezbrižna, ovaj put je to malo drugačije, puno laži će biti izgovoreno u ova dva dana pa je bolje biti oprezniji i čak i kada smo mi sami u pitanju izbegavajte odgovore na koje jednostavno ne želite odgovoriti.

U subotu u 10:37 minuta prepodne nam stiže proleće. U astrologiji to znači da je Sunce iz dvanaestog znaka Riba, prešao u prvi znak Ovna. Dani su duži, budi se priroda, vatreni znak Ovna puni nas energijom i snagom, koju možemo u narednih mesec dana koristiti u svim novim počecima, u svim novim projektima. Vladar ovog Sunca je Mars u Blizancima, pa je za očekivati da će se puno diskutirati, polemisati, raspravljati. Sa ovom energijom budimo puni poleta, nesputani ali i obzirni prema drugima koji su nam važni, a imaju drugačije potrebe u odnosu na nas same. Sunce voli da bude u znaku Ovna, svako od nas ima priliku da zasija u narednih mesec dana.

U nedelju prvo će Mesec preći u znak Raka i držati nas u krugu doma i porodice, neki novi dogovori i zajednički planovi su mogući, kao i saradnja sa najbližima.

Popodne će ovu nedelju završiti prelazak treće planete u drugi znak, Venera iz Riba u znak Ovna će se pridružiti Suncu. Već poznato da Venera vlada odnosima, u znaku Ovna se nalazi u znaku svog izgona, pa pod uticajem Marsa, ona više voli da bude sama, da bude odlučnija i aktivnija, posle boravka u emotivnom znaku Riba, ovoj Veneri se vraća snaga i spremna je na međusobno suočavanje i dinamiku, što lako može dovesti i do prekida nekih odnosa.

Ove nedelje, Sunce iz Ovna daje podršku znakovima Lav i Strelac, to je u redu sve dotle dok se Lavovi ne suoče sa nekim autoritetima i dok Strelčeve ne isprovocira neko ko samo na svoj interes misli.

Rakovi i Jarčevi su nekako bez snage ove nedelje i bolje da ostanu neaktivni.

Vage će biti u neodoumici oko odnosa, ostati ili otići.

Blizanci mogu biti upleteni u neke laži ili ih neko može prevariti, pokrasti.

Bikovi su skloni preterivanju, baš kao i Device.

Škorpionima će se isplatiti neko čekanje, strpljenje.

Vodolije će realizovati neke ideje i planove.