Ples Planeta 22.03. – 28.03.2021

Dinamičan početak nedelje, baš kako i treba, sada kada su i Sunce i Venera prešli u znak Ovna.

U toku noći će se desiti i prvi planetarni aspekt između Merkura i Urana, ovaj put je to Merkur iz znaka Riba, misli i ideje su mnogo kreativnije i postoji težnja da se u komunikaciju unese emotivnost, da se prepoznaju slabosti, da se razume unutrašnja težnja kako nas samih, tako i svih koji sa nama stupaju u bilo kakav kontakt. Uran je u znaku Bika i iako predstavlja iznenadnost, neočekivanost, u ovom aspektu um je usmeren da sazna i spozna sve što je sakriveno a tiče se neke naše budućnosti. Naoružani strpljenjem, dubokom intuicijom, ovo je dan za sasvim nove izvore saznanja. Sam aspekt je izuzetno jak jer se celoj priči pridružuje i Mesec iz znaka Raka, pa glavni učesnici mogu biti članovi porodice ili bliske osobe koje osećamo kao članove porodice.

I dok noć još uvek traje dešava se još jedan važan planetarni aspekt između Marsa i Saturna, meni je to uvek napred – nazad, čak i dobri aspekti nas učine nesigurnima. Obe planete u vazdušnim znacima, najpre će nam doneti neke vesti, neku informaciju, koja će nas pokrenuti i nekima zaista promeniti tok života. Važno je da potpuno posvećeni osluškujete i ne propustite nijedan znak pored puta.

U utorak Mesec će napraviti još dva aspekta koja nas mogu emotivno uznemiriti pre nego što pređe u znak Lava.

U sredu ćemo već sasvim lepo osetiti uticaj Meseca u Lavu, potrebu da se bude odlučniji, dominantniji, da se sprovedu neke želje i željice, pa čak i one koje nam nisu udobne, ovo je dan kada je pola dana radosno i onda odjednom sve kreće nekim drugim tokom, taj deo preskočite i isključite se sa svih mreža, izađite u prirodu, smislite neki dobar izgovor i izbegnite suočavanje. Naravno nije to samo zbog uticaja Meseca u Lavu, danas je aktivan kvadrat između Merkura i Marsa, verbalna suočavanja su neizbežna, jezik brži od misli, a emocije naelektrisane.

A u četvrtak, svako ko je juče izbegao suočavanje, ovaj dan će provesti u miru a svi ostali će se upetljati u razna objašnjenja, diskusije i do kraja dana se neće otpetljati. 

U petak će Mesec preći u znak organizovane Device i napraviti lep aspekt sa Uranom, neka nova rešenja u organizaciji, pospremanju, učenju i prenošenju znanja su na pomolu, iskoristite ovaj dan za čišćenje kako misli tako i tela, jer smo na samo mali korak ispred punog Meseca.

Petak je Venerin dan i upravo danas će se Venera ponovo upustiti u neku aferu, ne može to biti drugačije sa Suncem u Ovnu, ne može se to lako izbeći, ohrabrena svojom pozicijom, provocira, traži, smišlja, pa i sama u svoju razapetu mrežu upada. Previše je tu strasti, budite oprezni.

U nedelju, u jutarnjim satima, Mesec prelazi u znak Vage i do kraja dana će na nebu zasijati pun Mesec upravo kroz znak Vage i Ovna. Glavna tema ovog punog Meseca su partnerski odnosi, otpustite, oslobodite se svega što vam nije potrebno, ovo je jedan novi početak, donesite odluku, napravite ugovor sami sa sobom.

Za sve vatrene znakove, Ovnovi, Lavovi i Strelčevi, njima se pridružuje i znak Vage, provokativna nedelja kada su odnosi u pitanju, neke stare ljubavi se mogu ponovo pojaviti.

Rakovi, Bikovi i Jarčevi će ove nedelje rešavati neka porodična pitanja.

Blizanci, Device, Škorpioni i Ribe, otežana komunikacija.

Vodolijama mirna nedelja, povoljna za neke nove projekte.