Ples Planeta 29.03. – 04.04.2021

Ponedeljak je Mesečev dan, kako su aspekti laki, podržavajući, a Mesec u znaku saradnje i sporazuma u fazi opadanja, vreme je da se o svemu svi lepo dogovore, i to danas.

U utorak Mesec menja znak i naći će se na 29. stepenu, a Merkur će dotaći Neptuna. Trebalo bi ceo dan, da se čuvamo nekih lažnih obećanja, kako onih koji su nama upućeni, tako i onih koje bi smo mi lako nekom drugom uputili. Utorak je svakako i dan kada se treba čuvati nekih prevara, lopovluka i pazite da ne izgubite neke važne dokumente, tu spadaju i oni koje čuvate u svom telefonu, računaru…

U popodnevnim satima se dešava još jedan vrlo lep planetarni aspekt, uključeni su Venera iz znaka Ovna i Saturn iz znaka Vodolije. Kako je Venera još uvek u blizu Sunca, ovo je dosta komplikovana priča za sve osobe koje su u nekoj nedoumici, a vezano za odnose. Na kraju se ovakva Venera može odlučiti za neku sasvim treću priču jer su i Saturn i Sunce previše dominantni, odnosi u kojima nema jednakosti, odnosi u kojima bar jedna strana teži da bude autoritet ili kontrolor, vode u neki kraj, u neku završenu priču.

U sredu se suočavamo sami sa sobom, na nekom nivou, gde sam i šta sam do sada. Ovo je odličan dan da saberemo svoja iskustva, da pogledamo budućnosti u oči i da zaista donesemo neke nove, originalne odluke a opet zasnovane na nekom višegodišnjem iskustvu.

Četvrtak je miran dan, Mesec prelazi u znak Strelca, podiže nam entuzijazam, ushićenost i dodaje inspiraciju za sve one odluke od juče. Ako niste do sada napravili neki odlučujući korak, četvrtak je dan pun podrške.

Petak je još jedan dan koji nosi pozitivnu energiju, hm osim utorka svi dani su puni srećnih i radosnih vibracija. Danas je Mesec samo sa Marsom u izazovnom aspektu, pa može doći do nekih fizičkih povreda usled nekog preterivanja i nepažnje. Ako se osećate umorno ili vas je sastavio prolećni umor, nemojte raditi ništa što vas dovodi u neku opasnost, odložite za kasnije.

U subotu pokušajte da ne budete previše brbljivi, neke tajne će se lako izreći, pa ćete posle zažaliti. Mesec će preći u znak Jarca i inspirisaće nas na prolećno spremanje, da se očiste ćoškovi i šupe, da se pobacaju neke stare stvari i uspomene.

U nedelju je zadnja faza Meseca, koncentracija je odlična, intuicija je na najvišem nivou, uz dobru energiju ove nedelje, vreme je da se završi ono što ste započeli sa mladim Mesecom 13.03.

I za sam kraj ove nedelje u jutarnjim satima, Merkur, planeta koja predstavlja naše misli, svesne odluke i intelekt, menja znak i prelazi u Ovna. Naše misli postaju dinamičnije, odlučnije, lako ulazimo u diskusiju, lakše iznosimo svoje stavove, direktniji smo, jasniji i glasniji. Svakako je sjajan period pred nama za učenje, za sve aktivnosti gde je potrebna jasna i brza misao, ovo je vreme za postizanje prednosti i isticanje svih vrlina. Za razliku od prethodnog perioda od oko tri nedelje, kada smo se bavili tuđim brigama, naredne tri nedelje smo okrenuti više sebi ali u fazi projekcije prema spolja.

Merkur je izuzetno aktivan ove nedelje, pa su svakako znaci Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe u fazi nekih ozbiljnijih promena, ispitnih rokova i promena planova.

Venera i odnosi najviše će uticati na Bikove, Vage, Škorpione, Jarčeve i Vodolije.

Lavovi se mogu naći u situaciji da izgube neku poziciju ili da im opadne uticaj u nekim partnerskim odnosima.

Ovnovi i Rakovi još nisu spremni da se odreknu nekog komfora.

Ribe prolaze kroz čudan period, zatišja pred buru.