Ples Planeta 05.04. – 11.04.2021

Odličan početak nedelje, juče nam je Merkur promenio znak, misao je mnogo brža, aktivni smo, bistriji, brže donosimo odluke, pokušaj – promašaj ne predstavlja problem, hrabriji i odlučniji… sve je to simbolika ovog Merkura, koji je u recepciji sa Marsom, obe planete na ovaj način dobijaju na snazi i svakako smo pred realizacijom mnogih ideja koje spontano naviru u našim mislima, koje bez razmišljanja i nekog posebnog analiziranja ostvarujemo.

Ove nedelje imamo četiri planetarna aspekta, od kojih će čak u dva slučaja učestvovati Venera ali ove nedelje, dominantniji aspekt će ipak biti onaj koji će u petak napraviti Mars sa Neptunom. Mars stoji dva dana na jednom stepenu i onda će se taj uticaj osetiti praktično cele nedelje a najintenzivnije u četvrtak, petak i subotu. Ovde imamo izazovan aspekt između snage, volje, brzine, hrabrosti i energičnosti, nasuprot Neptunu koji sve zamagljuje, raspršava, obmanjuje i vuče u zavisnost. Kada se pokrene ono najdublje nesvesno i podsvesno u nama, nošeno energijom zanosa sve može da se pretvori u razočarenje, u gubitak, u laž i prevaru. Tada nije važno više ko je koga obmanuo i kome više ne možemo verovati. Čuvajte se, nemojte dozvoliti da vas dobro srce ponese u otvorenu mrežu ili da postanete žrtva sopstvene zablude.

Venera će u utorak napraviti aspekt upravo sa ovim Marsom, pa i ona može biti povučena u neku maglovitu priču, odnosi su na ispitu, strasti su naglašene, mera ne postoji.

U sredu će i Mesec preći u znak Riba i pojačati upravo ono što nam predstoji na kraju nedelje.

U četvrtak će samo Mesec napraviti lagani aspekt sa Uranom i kratko nas povući da uradimo nešto drugačije, da budemo jedinstveni i originalni.

U subotu osim mesečevih aspekata koji su harmonični, imamo i dva planetarna aspekta, od kojih jedan vuče u preterivanje, u uživanje, u neku aferu…Venera će se naći u aspektu sa Jupiterom, pa kako su obe planete velika i mala sreća lako ćemo se uljuljkati u neku prijatnost u neku milinu iz koje se ne želimo probuditi.

Ovaj drugi je sekstil između Merkura i Saturna, pa se to odnosi na neku postojanost misli i razmišljanja, kocentracija je dobra, misao izbalansirana, vreme je za polaganje ispita, za potpisivanje dugoročnih ugovora.

Ove nedelje je aktivan promenljivi krst, znakovi Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe, promene su na pomolu ali i opasnost od razočarenja.

Za kardinalne znakove, Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi, vreme je da se naučite strpljenju.

Fiksni znakovi, Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodolije, treba da vode računa o finansijskim pitanjima.