Ples Planeta 12.04. – 18.04.2021

Ako ste se ikada pitali kad, odgovor je evo sad. Za svakog od nas je pitanje različito, svi mi imamo neke misli, snove, nadanja, svi mi čekamo na neki znak koji će nas ohrabriti da baš sada napravimo taj prvi korak.

Ovu nedelju započinjemo sa mladim Mesecom u pionirskom znaku Ovna, prvi znak, najhrabriji i najpravedniji od svih znakova, Sunce je izuzetno aktivno ove nedelje i kao primarna planeta za sve nas na ličnom nivou u aspektu sa Marsom, energija, snaga i vitalnost, pa sa Jupiterom širenje, prosperitet i srećne okolnosti, pa u izazovnom aspektu sa Plutonom, kraj svega što nas guši i iscrpljulje, vreme je da se rodi novi Feniks.

Ponedeljak započnite sa novim beleškama u svom notesu, odredite zadatke koje ćete realizovati u narednih mesec dana, pripremite detaljan plan kada, kako i kome.

Istog dana Venera je sada na zadnjim stepenima, zajedno sa Mesecom u znaku Ovna i pravi kvadrat prema Plutonu, koliko je sam aspekt neudoban, oseća se već dva dana, neke priče se završavaju, neka srca će biti slomljena, neke ljubavi će se ponovo roditi u nekom drugom životu.

U utorak će samo Mesec u znaku Bika, napraviti dva aspekta i probuditi kvadrat između Saturna i Urana, kratko nas podsetiti da nema ničeg novog bez onog starog i poznatog, da nema slobode ako nema strpljenja, da nema bezgraničnog bez ograničenog.

U sredu izvadite svoj notes i vreme je da pored nekih zadataka ubeležite kvačicu, Sunce i Mars će podržati svaku vašu najsmeliju ideju.

Venera će u večernjim satima promeniti znak i iz svog sedišta omogućiti da uberete nešto od plodova sa drveta koje posadite.

Četvrtak je značajan zbog ubrzanja koje će nam doneti Mesec svojim prelaskom u znak Blizanaca, pa se nadajte vestima i obaveštenjima, budite budni i skoncentrisani, nemojte propustiti nijedan znak pored puta. I naravno sjajan aspekt Sunca sa Jupiterom, koji je aspekt sreće, nade, podrške, povoljnih vesti, putovanja u inostranstvo, studiranja, višeg školovanja, diploma, ugovora i venčanja.

Petak je dan da se oprostimo sa nekim starim navikama, da otpustimo sve što nas sputava, da srušimo ono što nam više ne služi i da se izdignemo iz svake patnje i tuge kao ponovo rođeni, bez vezanosti i bez straha od novog i nepoznatog.

I taman kada mislite da je vreme za izležavanje, subota je dan sa najviše aspekata za ovu nedelju, a to znači i najviše dešavanja.

Merkur koji predstavlja naše misli, razmišljanja, svesni aktivni deo nas će biti u aspektu sa Marsom i sa Jupiterom, baš kao što je ove nedelje Sunce prošlo oba aspekta i sve se sada pomera na jednu višu stepenicu i zaista je jasno da je sve moguće ako osvestimo svoje osnovne potrebe, kada zaista znamo koji su naši prioriteti. U večernjim satima će Mesec preći u znak Raka i svakako nas podsetiti na vrednosti koje nosimo iz svoje porodice, na vrednosti našeg porekla.

Ova nedelja ne izdvaja nijedan znak posebno, ova nedelja je jednaka za sve nas….

„Pesma bi trebalo da bude nešto kao marš
Orkestar štimuje i nema šanse da svira falš
Na tihi šapat bubnjeva ulaze violončela
Čuje se žica i kako škripe gudala

Buđenje ranog proleća i blagi bol u grudima
A pesma takva da može da se otpeva…”

– Bajaga