Ples Planeta 26.04. – 02.05.2021

Samo par minuta posle ponoći imamo prvi planetarni aspekt, koji će obeležiti nedelju pred nama. Venera i Merkur će biti u egzaktnoj konjukciji pa ćemo to tumačiti kao spajanje misli sa emocijama, u znaku Bika se rađaju vrlo kreativne misli obojene emocijama i unutrašnjm lepotom. Dan je povoljan za sve što nam može doneti korist ali i zadovoljstvo. Na kratko će nas uznemiriti aspekt Meseca sa Plutonom u toku dana i osećaj da se nečeg trebamo odreći da bi dobili ali neka to bude samo na kratko jer pustiti nešto da bismo dobili je uvek korak napred.

U utorak su aktivni samo Mesečevi aspekti, od kojih je svakao najvažniji aspekt, opozicija, sa Suncem koji je poznat kao pun Mesec. Pun mesec se dešava u znaku Škorpiona, Sunce je vrlo blizu Urana i samim tim se aktivira i kvadrat između Urana i Saturna, sa druge strane imamo još uvek jaku konjukciju Merkura i Venere, takođe u znaku Bika. Ovaj put će se glavna reč, briga i diskusija voditi o vrednostima, o onome šta nam je zaista vredno i čega se ni po koju cenu nećemo odreći, okolnosti, odnosi, predmeti, sve je u igri. Ovo je aspekt koji budi potrebu da se napusti sve ono što nam više ne služi, stara uverenja, stare emocije, stari strahovi, kako bi se napravilo mesta za novo. Ovo je vreme kada se preispituje i osećaj sigurnosti, koliko nam je on uopšte potreban, da li nam dolazi od drugih ili nam je važniji onaj koji mi sami za sebe osećamo. Sa znakom Bika je važno i uživati, šta nas sprečava u tome?

U sredu Mesec prelazi u znak Strelca i podiže entuzijazam na viši nivo, bez da se okrenemo za sobom, ovo je dan za neke nove mogućnosti, za neke nove temelje, neke nove sreće i srećice.

Istog dana, Pluton, na 26. stepenu Jarca, će biti ponovo u retrogradnom hodu, sve do oktobra kada će se naći na 20. stepenu znaka Jarca. Vreme je da se preispitamo, kakve smo sve promene doživeli u proteklih par meseci (od oktobra 2020.) i da li podržavamo tu transformaciju ili ne. U vreme njegove retrogradnosti možemo se predomisliti ili nastaviti u pravcu koji smo za sebe odabrali.

U petak će Merkur napraviti aspekt sa Neptunom, pa će nam se neki lepi snovi ostvariti, nešto na šta smo dugo čekali.

Istog dana će se Sunce sresti sa Uranom, pa će za neke ovaj dan biti izuzetno nemiran, jer Uran predstavlja promenu, a u znaku Bika mi se držimo, tvrdoglavo starog i poznatog, upravo iz tog razloga ovaj aspekt će nas učiniti nesigurnima, nemirnima i konfliktnima.

Na samom kraju nedelje, još jedan aspekt Merkura, ovaj put trigon sa Plutonom, i još jednom ista simbolika koja nas cele nedelje prati, šta je ono što nam više ne treba, šta je ono što nas sputava da budemo više svoji, šta treba da otpustimo i da se osetimo slobodno.

Kako je stelijum planeta u znaku Bika, ove nedelje će zemljani znaci imati aktivnu i oslobađajuću nedelju, bez obzira na otpor ovo će biti ipak olakšanje za Bikove, Jarčeve i Device.

Sa mnogo više otpora promene će doživeti i fiksni znaci Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodolije.

Srećne okolnosti mogu očekivati Blizanci, Strelčevi i Ribe.

Kardinalni znaci mogu malo da odmore od donošenja odluka Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi.