Ples Planeta 10.05. – 16.05.2021

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom na kraju znaka Ovna, ubrzo posle ponoći Mesec prelazi u znak Bika i priprema nas za sjajan mlad Mesec u ovom znaku, koji će nas povezati sa zemljom, sa materijalnim, sa svim što je opipljivo i vidljivo. Mlad Mesec uvek predstavlja neki novi početak, pa u skladu sa tim budite povezani sa svim što je zaista od životne važnosti.

Zanimljivo je da je ovaj mlad Mesec u bliskoj konjukciji sa Lilit, koja predstavlja izuzetno senzitivnu tačku u našem horoskopu, ako Veneru tumačimo kao mladu devojku a Mesec kao zrelu ženu ili majku, Lilit će predstavljati ono erotsko i seksualno, koje vrlo često može ostati zarobljeno i sputano. Tako da ćemo ovom mladom Mesecu podariti simbol čiste ženske energije, koja će se sada sa Venerom u Blizancima ispoljiti kroz reči i razgovor, a manje kroz emotivni, osećajni deo nas.

Svakako je potrebno da se skoncentrišemo na svoj lični ritam i potrebno je da se predamo svojim ličnim vodičima u postizanju sigurnosti.

U sredu će Merkur sada iz znaka Blizanaca, napraviti trigon sa Saturnom u znaku Vodolije, ovaj aspekt naglašava posebnu inteligenciju, koncentraciju i originalnost. Dan je povoljan za sve prilike u kojima se možemo dokazati ili potvrditi, ispitni rokovi mogu biti takođe uspešni.

U četvrtak nas takođe prati sreća, lagani aspekti Meseca, vetar u leđa, neke želje nam se mogu ostvariti, dan kao stvoren za kreativnost i maštu.

Petak je posebno značajan dan jer Jupiter u toku noći menja znak, prelazi u znak Riba, u svoje sedište. Jupiter je od 19. decemra prolazio kroz znak Vodolije, sada će samo na kratko, do 28. jula boraviti u Ribama, pa se u svom retrogradnom hodu ponovo vratiti u Vodoliju. Na kratko ćemo osetiti naš potencijal za više ja, koje živi u nama. Ovo je period kada je moguće pronaći dublji smisao života, kroz razne, ezoterične ili duhovne aktivnosti.

U subotu Mesec prelazi u znak Raka i približava se Marsu, aktivirajući jedan zanimljiv aspekt između Marsa i Saturna, sam aspekt ne spada u glavne, pa se ne mora ni tumačiti kao takav ali kako je ovaj aspekt navodi na prilagođavanje, jer u toku dana mnogo toga se neće realizovati kako smo planirali, sve će usporiti, i ionako slabom Marsu Saturn će oduzeti još malo energije. Potrebno je da budete emotivno motivisani za ono što želite.

Inspirativna nedelja, puna planova i nekog posebnog elana za fiksne znakove, Bikove, Lavove, Škorpione i Vodolije.

Pad energije za kardinalne znakove, Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi.

Kreativnost, komunikacija, uspeh za promenljive znakove, Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe.