Ples Planeta 17.05. – 23.05.2021

Ponedeljak započinjemo sa jednim vrlo jakim aspektom Sunca sa Plutonom, koji možemo protumačiti i kao ulazak svetlosti u tamu, promena i transformacija je moguća, sada kada možemo da sagledamo svoje strahove i unutrašnje barijere. Ova nedelja nosi energiju promene a da se po svaku cenu sačuva sigurnost.

Posebnost ovog aspekta nosi i simbolika fiksne zvezde Algol, iz sazveđa Persej, na kojoj se nalazi Sunce. Koliko god da sazvežđe Persej predstavlja uzvišene kvalitete jednog junaka, upravo u ovom sazvežđu se nalazi jedna od njozloglašenijih zvezda, Algol ili odsečena glava Meduze, pa će planete u konjukciji sa ovom zvezdom ukazati uglavnom na neku opasnost. Sunce predstavlja osobu koja je po svemu autoritet ili osobu koja pri postizanju nekog cilja ne sluša tuđe savete, postoji potreba za dokazivanjem po svaku cenu, borba za pravdu, pa upravo kroz to dokazivanje i preti neka opasnost.

Istog dana Venera se nalazi na 9. stepenu znaka Blizanaca, na jednoj takođe značajnoj fiksnoj zvezdi koja nosi mnogo pozitivniju sliku. Aldebaran je zvezda u sazvežđu Bika, jedna od četiri kraljevske zvezde, poznata i kao Čuvar istoka. U konjukciji sa Venerom donosi neku lepu ljubavnu priču, zajednički put sa voljenom osobom, trajnost jer u četvrtak će Venera napraviti lep trigon sa Saturnom i sve ljubavi i odnose voditi u pravcu predanosti i odanosti. Ovaj aspekt je dobar i za neke povoljnosti vezane za pisanje, izveštavanje, prikupljanje informacija, učenje.

Sad kad sam počela sa fiksnim zvezdama, jednostavno je nemoguće ne spomenuti Marsa na 14. stepenu Raka u konjukciji sa Siriusom, iz sazvežđa Veliki pas, najveća zvezda na nebu, oko kojeg se okreće naš zvezdani skup, baš kao što se Zemlja okreće oko Sunca. Ova zvezda predstavlja sreću, moć i bogatsvo. Ova zvezda najavljuje i nešto novo, sigurnost i zaštitu. Mars u znaku Raka deluje iz emocija, mnogo je osetljiviji, nekad i bez snage, konjukcija sa Siriusom predstavlja zaštitu i odanost.

U sredu je Mesec još uvek u znaku Lava, odakle pravi aspekt prema Suncu, u fazi prve četvrti, znači u fazi rasta. Ovo je period za prikupljanje energije, ovo je period kada se naš organizam savršeno regeneriše, troši i iskorištava sve što se u njega unese. Ovo je i period kada možemo ostvariti niz novih susreta, ili predstavlja početak nekih poslova, početak nekih novih planova, čije rezultate možemo videti tek kasnije.

U četvrtak, u večernjim satima, Sunce menja znak, sada iz Bika prelazi u Blizance. Sada kada smo se nakupili stabilnosti i nepokretnosti, prelazimo u atmosferu okretnog i nemirnog znaka Blizanci. Ovo je period razmene znanja, uvida, informacija, potrebno je da komuniciramo, da se krećemo i da se odlučimo za neka nova obrazovaja i učenja. Preterana mentalna aktivnost zaboravlja da se odmori, pa je to jedino čega se treba povremeno setiti.

Sam kraj ove nedelje po meni može ipak u sebi nositi i određeni pad energije, pre svega jer će u petak Sunce napraviti kvadrat sa Jupiterom a u nedelju Merkur kvadrat sa Neptunom. Aspekt kvadrata je u simbolici Marsa, a Mars je slab u znaku Raka. Pa umesto rasta i samopouzdanja, ovde se suočavamo sa sukobom između mentalnih i emocionalnih impulsa. Važno je da prepoznamo sva ograničenja koja nam donosi razmišljanje kao i da se osvesti duhovna mogućnost. Najvažnije od svega jeste da svako razočarenje doživimo kao jedno novo iskustvo koje nam može biti od koristi.

Za večite planere i originalne vadušne znakove ovo je sjajna nedelja, Blizanci, Vage i Vodolije.

Pomalo osetljiva, i provokativna nedelja za vodeni element, Rakovi, Škorpioni i Ribe.

Uznemirujuća i iritirajuća nedelja za zemljane znakove, Bikovi, Device i Jarčevi.

Promene u partnerskim odnosima za vatrene znakove, Ovnovi, Lavovi i Strelčevi.