Ples Planeta 24.05. – 30.05.2021

Na prvi pogled ova nedelja ima samo dva planetarna aspekta, pa bi pomislili mirna nedelja…. ali nije.

Dva glavna događaja će obeležiti i po svemu učiniti ovu nedelju značajnom. U ponedeljak se okreće Saturn na 13. stepenu znaka Vodolije i usporiće sve do 6. stepena, njegova retrogradnost će trajati do 11. oktobra a iz senke će izaći, tj. ponovo se naći na 13. stepenu Vodolije tek 15. januara. Ovaj period je značajan kako na kolektivnom tako i na ličnom nivou. Treba svi da se zapitamo šta je to što treba da prevaziđemo i čega treba da se oslobodimo.

Pozicija Saturna u Vodoliji je ipak pogled u budućnost, kako želim da se moj život odvija, koje principe želim a koji mi više nisu potrebni? Koje lekcije treba da naučim a koje sam već naučila? Saturn je uvek učitelj, nekad teži a nekad lakši. Iskoristite ovaj period za nove obrasce i strukture, za neka nova podešavanja koja će vas učiniti strpljivijima i discipliniranijima u svetu koji je izgubio granice.

Ponedeljak je dan koji će nas ispuniti nekim nadahnućem, pozitivnom energijom, srećnim okolnostima, za sve što niste sigurni ili nemate dovoljno hrabrosti, požurite da to rešite danas.

U sredu je Sunce u Blizancima u opoziciji sa Mesecom u Strelcu, pa je to opozicija koju vidimo kao pun Mesec, ovaj put blizina ove ose čvorovima donosi nam i pomračenje Meseca. Mesec opisuje naše raspoloženje i dešavanja na nivou emocija, samo je pitanje da li se prepuštamo ili pružamo otpor tim svojim emotivnim vibracijama. Svakog meseca osetimo koliko je intenzivna ova faza Meseca i upravo nas zbog toga stavlja u neke nezgodne situacije, rasprave, donosi nam nervozu ili nesanicu, postajemo preosetljivi i teško nam je da se skoncentrišemo. Upravo iz tog razloga, ovu fazu treba iskoristiti za čišćenje organizma i otpuštanje svega što nam ne treba. Sada vam je jasno koliko sa pomračenjem Meseca sve postaje intenzivnije. Pomračenje se dešava u 13:14 pa neće biti vidljivo za nas u Evropi. Osa pomračenja pravi kvadrat prema Jupiteru, a Merkur i Venera su u kvadratu sa Neptunom, pa ćemo ove aspekte povezati sa znanjem, samospoznajom i duhovnošću. Veoma je važno da ne dozvolimo u toku ove nedelje da nam nečije mišljenje bude važnije od našeg, pokušajte da pronađete svoj put. Kako ovo u osnovi uvek budi i pitanja odnosa, zapitajte se koliko ste pod uticajem neke osobe, čemu služi takav odnos, zašto mu se uporno prilagođavate, zašto ne umete da kažete ne.

U subotu i u nedelju će planeta odnosa, Venera, napraviti dva aspekta, prvo kvadrat sa Neptunom, kako je ovo aspekt čežnje, nemojte se izgubiti u nekoj iluziji, čuvajte se i neke zavisnosti. Ovaj aspekt je sjajan za meditaciju i molitvu kao i za povezivanje sa nečim većim.

U nedelju će se spojiti sa stacionarnim Merkurom i mi tu vidimo spoj misli i osećanja, najbolje je da ono što osećamo izrazimo kroz nešto drugačije, umetnost, pisanu reč, ples, pesmu.

Ove nedelje je aktivna osa Blizanci – Strelac, kao i Ribe – Device, a mi ostali najbolje da se umirimo i ne provociramo ove prozvane dok ne prođe pomračenje.