Ples Planeta 07.06. – 13.06.2021

Sve do srede, aktivni su samo aspekti opadajućeg Meseca. Od ova tri dana, jedino ćemo u ponedeljak osetiti izvesnu napetost, koliko god da je Mesec u znaku Bika egzaltiran, već neko vreme kad god se nađe u Biku trpi aspekt kvadrata sa Saturnom i konjukciju sa Uranom. Ovde Mesec voli da uživa i svako preispitivanje ga nervira, tako da šta god ili ko god da vas podseti na neke obaveze i dužnosti, neće proći najbolje, sa druge strane Uran nam donese uvek nešto neočekivano, neki obrt situacije, pa nam to deluje kao hladan tuš dok sedimo udobno na nekom od omiljenih mesta. Tu su utorak i sreda da se neke stvari poprave, pa se potrudite da i obavite svoje obaveze bez obzira na to koliko grubo vas je neko podsetio.

U četvrtak oko podneva, iako će biti vidljivo samo u severnom delu Amerike, smo ponovo svedoci pomračenja Sunca, koje donosi značajne promene u našem ličnom životu ali na koje mi možemo svesno uticati. Pomračenje Sunca je pojava koja se dešava kada, posmatrajući sa zemlje mesec potpuno ili delimično zaklanja sunce, a pomračenje Meseca, dešava se u vreme punog meseca i to kada se zemlja nađe između meseca i sunca. Solarna eklipsa će se desiti u znaku Blizanaca, što znači da će imati povoljan uticaj na komunikaciju, prilagodljivost, višestranost, dovitljivost, logičnost, praktičan um, poboljšanje odnosa između braća i sestara, pomirenje sa rođacima, srećne okolnosti u putovanju… sa druge strane negativno se može ispoljiti na donošenje mudrih odluka, moral, može se desiti greška pri izboru fakulteta, nepovoljan period za pravna pitanja, sudske odluke, nepovoljni odgovori vezani za inostranstvo. Ovaj mladi Mesec je povezan sa retrogradnim Merkurom koji je u kvadratu sa Neptunom, pa svako razočarenje ili neka laž, za nas će biti mnogo intenzivnija nego inače. Potrebno je da se oslobodimo nekih starih uverenja, nekih starih rana i da počnemo sa razvojem novih vizija i ciljeva, bez straha od povreda.

U petak će se ponovo sresti Merkur i Sunce, ovaj put je Merkur u svom usporenom, takozvanom, retrogradnom hodu. Ovo je veza mišljenje i svest, Sunce može obasjati naše razmišljanje, a naše misli mogu obojiti našu svest, svedočite rađanju novih ideja.

Istog dana u popodnevnim satima, Mars prelazi iz znaka Raka u znak Lava. Konačno će mišićavi Mars da se pokaže u svom pravom svetlu, u znaku koji mu mnogo više odgovara, biti aktivan, zabavan, uzbudljiv i besan. Njegova kreativnost je ovde kroz snagu, pomalo sirova i neispolirana ali ona prava, koja sledi želje i nagone ega.

U subotu će Venera iz znaka Raka, napraviti kvadrat sa Hironom u Ovnu. Hiron je planetoid koji se nalazi na putanji između Saturna i Urana i ima vrlo ekscentričnu putanju. On je bio prvi od grupe kentaura koji osim još jednog, Fol, uglavnom nemaju imena, u mitologiji oni predstavljaju čopor divljih čovekolikih bića koja su polu čovek, polu konj. Hiron je nastao od oca Krona i majke Okeanide, koja ga se odrekla. Njega je posinio Bog Sunca Apolon sa kojim je odrastao. Na Hirona nailazimo kroz priču o Prometeju, gde se on žrtvuje i menja svoju besmrtnost za smrtnost, on je bio i prvi učitelj i prvi astronom, podučavao je Ahila, Kastora i Poluksa, čak je i Herkul bio njegov učenik, posedovao je veliko znanje i mudrost. Hiron je ranjeni isceljitelj koji nije mogao kao polu Bog da umre, pa je tražeći lek za sebe lečio druge. Mesto u ličnom horoskopu, gde se nalazi Hiron, predstavlja i našu ranjivost, mesto gde možemo biti povređeni. Venera je u znaku Raka vrlo emotivna, brižna i osetljiva, a Hiron predstavlja našu ranjivost, sada možemo postati svesni svih povreda kroz odnose, koje smo pretrpeli.

Upravo ova Venera je u nedelju u aspektu sa Uranom, i u jednom od sporednih aspekata, sa Saturnom, najavljajujući drugi kvadrat između Urana i Saturna sledeće nedelje, potpuno uznemirena u kombinovanju težnje za slobodom u odnosu prema želji za sigurnošću. Naravno ovo će biti period novih dešavanja u odnosima.

Ovo je nedelja u kojo su svi znakovi prozvani, budite otvoreni za nova iskustva, budite otvoreni za nove odnose i promene.