Ples Planeta 14.06. – 20.06.2021

Zar mora tako? Tek kada nas pritisne, tek kada stojimo na ivici, tek kada je čaša prepuna…ovo je ta nedelja, kada nema više dalje, kada moramo da puknemo i odlučimo šta želimo a šta nije prihvatljivo. I ovaj put niko nije kriv, nego mi sami, mi smo ti koji donosimo odluke, niko to ne radi umesto nas.

Kada u ponedeljak Sunce u Blizancima napravi kvadrat sa Neptunom, moramo se zapitati ko smo mi sami, koju ulogu igramo a da nam ta uloga uopšte ne odgovara. Možemo birati da se izgubimo u svetu iluzija ili da se konačno probudimo. Možemo odlučiti da stavimo naočare naivnosti i da nam sve bude ružičasto ili da širom otvorenih očiju posmatramo istinu. Sami biramo svoj put, samo mi sami.

Negde oko ponoći u ponedeljak na utorak, dešava se drugi od tri kvadrata između Saturna u znaku Vodolije i Urana u znaku Bika. Naelektrisana energija koja vodi u ekspolziju, pre svega jer su znak Bika i znak Vodolije potpuno različite prirode, prvi teži sigurnosti i tradicionalnom, krutom očuvanju vrednosti i materijalnih dobara dok znak Vodolije teži slobodi, promeni i odlasku u nepoznato. Saturn i Uran su takođe potpuno suprotnih potreba, prvi se zalaže za pravila, norme, zakone, za odgovornost, strukturu, postojanost i disciplinu, a Uran je planeta oslobođenja, promene, naglosti i revolucije. Na kraju glavnu ulogu u čitavoj ovoj zbrci mora igrati kompromis, kako da sačuvamo stare vrednosti a da ipak budemo otvoreni za nove promene. Ovaj put je Satrun retrogradan, a u decembru kada budemo ponovo imali kvadrat između ove dve planete biće Uran retrogradan, samim tim period od šest meseci koji je pred nama ima za zadatak da se oslobodimo svih zakona i pravila koji stoje na putu obnove i oslobođenja kroz Urana.

U četvrtak ćemo kroz sporedni aspekt od 150. stepeni ( inkonjukcija ) koji povezuje dva znaka, koja nisu ni istog kvaliteta niti istog elementa, između Sunca i Plutona, iako napet aspekt, možemo osetiti i nešto dobro, jer će nas podstaći da se suočimo sa sopstvenim strahovima, tako što će Sunce uneti svetlost u tamu, ohrabriti nas da se prilagodimo.

U petak su aktivni samo Mesečevi aspekti, kao i do kraja nedelje, pa između ostalog i prva faza Meseca koja nas sasvim lepo aktivira, motiviše i priprema za akciju, delovanje. U prepodnevnim satima prelazi u znak Vage, pa je to odlična energija za popravljanje konfliktnih situacija, vreme za dogovore, vreme za saradnju.

Subota je povoljna za učenje, za završavanje nekih radova, za sklapanje dogovora, potpisivanje ugovora.

Ova nedelja je posebno osetljiva za fiksne znakove, Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodolije., kao i za sve nas koji ćemo se sa njima družiti.