Ples Planeta 21.06. – 27.06.2021

Pozitivno – aktivna nedelja pred nama. U odnosu na prošlu nedelju, kada smo svi dovedeni u nekim momentima do ključanja, čak i bez nekog očitog razloga, u najavi je jedna nedelja koja će doneti mnoga mirno prihvatljiva razrešenja.

U samo jutro u ponedeljak Sunce menja svoj ritam, danima je izlazilo u isto vreme, da bi danas najavilo leto i podario nam najduži dan u godini. Ovo je dan kada Sunce prelazi u znak Raka. Sunce u vodenom znaku Raka, predstavlja period kada se možemo osloniti na naša osećanja, intuiciju, ovo je vreme emotivne povezanosti, učimo se emocionalnoj sigurnosti i emocionalnom rastu. Da li imamo dovoljno poverenja u sebe, u život, u ljude i okolnosti koje nas okružuju. Upravo kroz ova pitanja, za očekivati je i nagle promene, neodlučnost i netaktičnost.

U ponedeljak Jupiter u Ribama, prelazi u svoje retrogradno kretanje i sve do 9. januara se neće vratiti na sadašnji stepen. Do tada imamo vremena da se preispitamo da li smo dovoljno iskoristili sve što nam je ponudio Jupiter kroz znak Vodolije, da li smo izašli iz komfor zone, da li smo dovoljno rizikovali, da li smo postavili neke nove standarde za osećaj sreće i dobrobiti.

U popodnevnim satima ponedeljka i Venera će biti aktivna, nežna i romantična, sa Neptunom, neke nove ljubavi će se roditi, a neke stare obnoviti.

U utorak Mesec menja znak i prelazi u optimističnog Strelca, uglavnom u harmoničnim aspektima, osim sa svojim dispozitorom, treba da vodimo računa da ne preterujemo, da se ne predstavimo jačim i boljim nego što zaista jesmo, dan za neke potvrde i ispite.

Sreda je sjajan dan, Sunce i Jupiter u harmoničnom aspektu, kroz vodeni element, jedan potpuni sklad aktivnosti i osećanja, sa unutrašnjim vođstvom, srećne okolnosti. Posebno olakšavajuća okolnost je i što istog dana Merkur kreće direktno, pa nema više nepotrebnog zastoja u komunikaciji, kretanju, dogovoru, ovo je onaj dan, kada na nešto čekate i taman kada više nemate strpljenja, sve počne da se slaže, kocka do kocke, slagalica do slagalice.

I sad kad se sve složilo u četvratak ćemo se baviti partnerskim pitanjima, pun Mesec kao najintenzivnija faza Meseca, iako predstavlja napetost i odlučnost u svim odnosima, svakako je najvažniji u onom koji nas se tiče na nivou partnera. Sunce je u Raku, a Mesec u Jarcu, ova opozicija se dešava posle kvadrata Saturna sa Uranom, a pre opozicije Saturna sa Marsom, pa će nas posebno uznemiriti i pokrenuti neka pitanja koja nas pritiskaju, a sada i na emotivnom nivou, možemo li zaista prihvatiti nametnuta pravila, norme i zakone? Možemo li zaista ignorisati, bez da se suprostavimo. Vreme je za liste da – ne.

Venera će istog dana biti u opoziciji sa Plutonom, nešto mora da umre, da bi se nešto drugo rodilo. Sva sreća pa je petak dan bez planetarnih dešavanja.

U subotu se i drugi vladar znaka Riba premešta u retrogradni hod, sa 23. stepena, važno je sagledati sva duhovna iskustva, ali i sve zablude koje smo doživeli, period do kraja godine će pojasniti iste.

I na kraju nedelje, i Venera nam menja znak, iz emotivnog, romantičnog i osetljivog znaka Raka, prelazi u znak Lava, ovde ona voli da voli, pa će se sve veze intenzivirati. Vreme je da se uživa u životu, vreme je za radost.

Srećan rođendan Rakovi, srećne okolnosti Ribama i Škorpionima.

Promene u ljubavi Bikovima, Vagama i Ribama.

Napeti odnosi Jarčevima.

Mirniji period i razrešenje Blizancima i Devicama.

Preispitivanje prošlosti Strelčevima.

Vreme za potvrđivanjem, Ovnovi.

Romansa Lavovima i Vodolijama.