Ples Planeta 28.06. – 4.07.2021

Ovu nedelju će obeležiti takozvani T kvadrat, koji u sebi sadrži jednu opoziciju i dva kvadrata. Učesnici su Mars u znaku Lava, Uran u znaku Bika i Saturn u znaku Vodolije. Jedan egzaktni kvadrat se već desio i još uvek se oseća to napred – nazad i opiranje u odnosu na promene, a ipak ostajanje u starim naučenim okvirima.

Sledeći egzaktni aspekt se dešava između Marsa i Saturna u četvrtak, ali će se osećati već u ponedeljak. Ovde imamo jednu vatrenu energiju Marsa koji po svaku cenu hoće da deluje, motivisan, inicijativan, aktivan, besan, hrabar, nasuprot Saturnu koji hoće disciplinu, ograničenje, racionalnost, sistematičnost, čekanje. Opozicija se smatra nepovoljnim aspektom i ima prirodu Urana, što znači da deluje nepredvidivo, hirovito, stresno, dve strane ne mogu pronaći zajednički jezik, dve strane se moraju suočiti, prevazići. Ako ovaj izazov posmatramo pozitivno, onda mi imamo sposobnost da se pokrenemo, da se aktiviramo, da se suprotstavimo i počnemo nešto što može trajati u vremenu.

U nedelju će se Mars sresti u kvadratu sa Uranom, aspekt koji po meni deluje teže od ovog u četvrtak, jer je u pitanju Uran koji se ne oseća kao svoj na svome, ne može više da čeka, nestrpljivo se suprotstavlja svakom autoritetu. Aspekt kvadrata je u prirodi Marsa, netrpeljivost, napetost, agresivnost, nemogućnost da se nešto završi, frustriranost. Marsu u Lavu je potrebno da bude motivisan i radostan, da bi mogao da deluje, kada ga Saturn uspori, postoji realna mogućnost da ipak iz ovog aspekta izađe i rodi se nešto konkretno. Iz aspekta sa Uranom je potrebno da se oslobodimo svega što nam stoji na putu, potrebno je da osvestimo šta može a šta ne može, potrebno je da skupimo svu hrabrost i samopouzdanje, pa da krenemo putevima koji su drugačiji, nepoznati i neuobičajeni.

U ponedeljak Mesec prelazi u znak Riba, uvlači nas u tišinu pred sam prelaz u zadnju fazu Meseca, u kojoj smo inače mirniji i osećamo se sigurni, na fizičkom i psihičkom nivou smo jaki, dobra nam je koncentracija, sposobnost da se suočimo sa predstojećim teškim aspektima je na visokom nivou.

U subotu će Mesec preći u znak Bika i dodatno aktivirati T kvadrat, najteži dan u ovoj nedelji je nedelja, odličan dan kada možete da se osamite i da ga provedete daleko od sukoba i izazova.

You’ve got the music in you
Don’t let go
You’ve got the music in you
One dance left
This world is gonna pull through
Don’t give up
You’ve got a reason to live
Can’t forget
We only get what we give

( You get what you give, New Radicals)