Ples Planeta 05.07. – 11.07.

I sad kao posle bitke, da se opipamo, da li su sve koščice na svom mestu. Posle izazovne nedelje, svakom će prijati malo odmora. Mesec je u Biku, udaljio se od T kvadrata, vreme je da se malo opustimo i uživamo u hrani i odmoru, bez obzira što je ponedeljak, dan je odličan za neke nove ideje, za neke nove projekte, Sunce iz znaka Raka u sekstilnom aspektu sa Uranom, poneseni ovo može biti sjajan dan da se zapiše sve što vam padne napamet, ovo je dan kada treba da se pobrinemo za nas same.

U utorak Mesec prelazi u znak Blizanaca i aktivira kvadrat između Merkura i Neptuna, ovo smo već imali dok je Merkur išao direktno, pa retrogradno i sada opet direktno, treći put u roku od par nedelja…. moj savet vam je da ne pričate ništa dok vas ne pitaju. Ovo je dan kada se lako izgovaraju laži, ne samo drugima, već i samome sebi. Sve nam se može činiti teško shvatljivo, nejasno, važne odluke treba ostaviti za neki drugi dan.

U sredu i četvrtak ćemo biti pod sličnim uplivom aktivne Venere. Prošle nedelje je Mars iz znaka Lava bio aktivan prema Uranu i Saturnu, kako je Venera prešla u znak Lava, ona će takođe upasti u istu priču ali će dobrim delom povući i Marsa i Sunce u igru, kada je Venera aktivna mi onda uvek moramo da se suočimo sa nekim pitanjima koja se tiču odnosa. Pitanja se vrte oko odgovornosti koju preuzimamo na sebe kada je u pitanju naš odnos, da li se dovoljno trudimo, da li dovoljno brinemo, koliko nam je zaista važan partner, kakvu vrednost on predstavlja za nas, sa druge strane koliko nas upravo odnos u kojem smo sputava, guši, zašto smo u nečemu gde nemamo svoju individualnost, gde nemamo dovoljno slobode da se izrazimo. Ne smemo zaboraviti da Venera u Lavu voli sebe. Koliko zaista volimo sebe.

U subotu, u ranim jutarnjim satima je susret Sunca i Meseca, konjukcija, koja predstavlja mlad Mesec, u znaku Raka. Kako smo svi još uvek pod uticajem svega što nam se desilo u protekle dve nedelje, ovaj mlad Mesec će nas učiniti osetljivijim nego inače, ovo je početak novog ciklusa, kroz emotivni znak Raka, pitanja su vezana za poverenje, na ličnom nivou, samopouzdanje koje imamo u sebi, ali i poverenje prema drugim ljudima, poverenje u mesto gde se nalazimo, poverenje u naš dom.

I na kraju nedelje, posle dužeg vremena u znaku Blizanaca, Merkur se premešta u znak Raka. Naravno sada se misao prepliće sa osećanjima, najveći problem može predstavljati sukob između šta naša glava misli a šta naše srce želi. Ovo je takođe sjajan period za lepe trenutke u krugu porodice, rešavanje nekih porodičnih poslova, dogovora, na nivou odnosa ovo je vreme planiranja porodice, na poslovnom nivou ovo su odluke o nekom nastavljanju tradicije, preuzimanje porodičnog posla ili odluka za neku samostalnu delatnost.

Ova nedelja ponovo aktivira fiksni krst i donosi nemir, konflikt, suočavanje, Bikovima, Lavovima, Škorpionima i Vodolijama

Preispitivanje u odnosima, kako partnerskim tako i porodičnim, za Rakove, Jarčeve i Ribe.

Nove veze ili promene u samom odnosu, očekuje osim Bikova i Vage, Jarčeve i Ovnove.

Za Blizance, Device, Strelčeve i Ribe, oprez u komunikaciji.