Ples Planeta 12.07. -18.07.

Sasvim lepo nam je Merkur prešao u znak Raka, mislimo srcem, emocije su naglašene i već prvi aspekt koji će nas u potpunosti obuzeti ili bolje rečeno savladati, možemo osetiti u ponedeljak kada će Merkur napraviti trigon sa Jupiterom u Ribama. Bilo koji aspekt sa Jupiterom, nije običan, ovo uvek vuče u neko širenje, neko preterivanje. Dobri aspekti su naravno poželjniji, baš kao ovaj u ponedeljak. Mnoge će se želje ostvariti, neko obilje nas očekuje, kao nagrada za sve iskrene misli i za sva dobra dela. Neki će se upustiti u ozbiljno filozofiranje, o smislu života, o emocijama, o mislima…

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Lava, pa je ponedeljak sasvim lep dan da nekoga pohvalite, da nekom date povišicu, da nekog obradujete nekim skupim poklonom, da odete na neko posebno mesto.

U utorak se menja to praznično raspoloženje, kako se Mesec bude premestio u znak Device, eto gomila obaveza, pozivanje na odgovornost, previše analize, briga.

Posebno preispitivanje nas očekuje u odnosima, jer istog dana će Venera dotaći Marsa u Lavu, čime započinje novi ciklus Venere i Marsa, pa će se pokrenuti razna pitanja, kojima ćemo prisustvovati svi, jer u ovom znaku ništa nema smisla ako je bez publike. Pitanja srca, ljubavi, kreativnosti, zabave, radosti i požude, mnogima će doneti novine u postojećem odnosu ili će pokrenuti neke nove odnose.

U četvrtak Mesec prelazi u znak Vage, odličan dan za pregovore, za skalpanje izuzetno povoljnih, važnih i trajnih ugovora, ali i prekid postojećih ugovora, posebno ako su bili pod nekom sumnjom, nepravilnošću i slično.

Sunce će zagrliti Neptuna kroz lep aspekt trigona, iz znaka Raka, kroz ovaj aspekt se budi duhovnost i mogućnost da se pomogne drugima, period je povoljan za sva socijalna pitanja ali i sa druge strane, neka ostvarenja kroz umetnost i muziku.

U subotu, neposredno pre prelaska Meseca u znak Škorpiona, imamo i prvu fazu Meseca, prema Suncu u znaku Raka, koji će se i dalje baviti odnosima, nekim preispitivanjima, nekim novim počecima, nekim starim temama.

Za sam kraj, u nedelju, dolazi i najteži aspekt, za ovu nedelju, opozicija Sunca prema Plutonu u Jarcu. Iako je svetlo uvek pozitivno, nekada ipak postoji strah da vidimo ono što nam Sunce može osvetliti, uvek je to suočavanje sa nekim strahovima, važno je sačuvati unutrašnji mir i svesno se suprotstaviti, a opet biti dovoljno oprezan u borbi za prevlast.

A u nedelju i Lilit dobija na pažnji, najčešće se opisuje kao lepa žena, duge crvene kose, s donjim delom tela u obliku zmije. Lilit ili Crni Mesec ulazi u znak Blizanaca u nedelju, ona je mesopotamski ženski demon noći. U srednjem veku se pojavljuje kao prva Adamova žena u raju, koji svojevoljno napušta odbijajući da se potčini Adamu.
U astrologiji osim Venere koja predstavlja mladu devojku i Meseca koji predstavlja majčinsko, tumačimo i Lilit, koja predstavlja neobuzdano i seksualno. Ako je Lilit suprotna u odnosu na Veneru i Mesec, svakako je zanimljivo zapaziti njen ulazak u znak Blizanaca, gde će se zadržati do aprila 2022.     , znak u kojem je svaka emocija, pa čak i ona najstrastvenija potčinjena mentalnom, mislenom, ovde će se svaka strast izraziti rečima.
Ona ne može da bude potčinjena, niti da pripada samo jednom muškarcu, ona je slobodna i ide ka svojim potrebama, oslobađajući se sopstvenih ograničenja.

Ova nedelja, će uglavnom biti lagana za sve znakove, glavna dešavanja na nivou odnosa mogu osetiti Lavovi, Vodolije, Bikovi i Škorpioni, a i mi ostali koji smo u odnosu sa njima 🙂