Ples Planeta 19.07. – 25.07.2021

Možda nas ne dotiče lično ali još uvek se oseća onaj T kvadrat između Marsa, Saturna i Urana, priroda se buni, nesnosne temperature, poplave… sve je to nešto što nas uznemirava i čini da nam svakodnevnica ne prolazi u uobičajenom ritmu.

U ponedeljak pored niza Mesečevih aspekata, svakako ćemo biti pod uplivom promenljivog raspoloženja, neki nemir, neko nezadovoljstvo će se provlačiti kroz ceo dan, aspekt između Merkura i Hirona, kaže da bi trebalo pripaziti na reči koje izgovaramo, neko ko nam je blizak i drag može upravo nenamerno biti povređen.

U potrazi za nekom novom, originalnom idejom, treba se pozabaviti u utorak, Merkur je u znaku Raka, ideja će imati neku osnovu na emotivnom nivou, ovaj put se prati srce, pokušajte da ne budete preemotivni i da se držite u okvirima realnog i mogućeg.

U četvrtak Venera menja znak, i iz glamuroznog Lava prelazi u praktičnu Devicu, naredni period od oko tri nedelje, period je prilagođavanja svakodnevnici. Ona nas ovde uči ljubavi i skromnosti, ljubavi prema prirodi, prema hrani koja je zdrava i korisna, ova Venera nas uči da uživamo u malim stvarima. Promene donosi i u odnosima, možemo postati skloni kritikovanju partnera, sa ovom Venerom unosimo neki red i ozbiljnost u vezu, donosimo odluke u vezi sa trajnošću. Istog dana će doći u izazovan aspekt sa Jupiterom, pa koliko god da je sve na nekom razumnom nivou, sa Jupiterom je zavedena i ne ume da napravi pravu meru.

… i tu se još ne završava četvrtak, jer istog dana i Sunce menja znak. Iz emotivnog Raka premešta se u svoje sedište, u znak Lava. Sa Suncem ćemo provesti tridest dana radosti i zabave, kreativnosti i slobode, svetla i bujnosti.

Petak je dan da se pozavršavaju sve obaveze, izuzetno povoljan dan za sve gde vam je potrebna snaga i izdržljivost. Polako se približavamo suboti kada će već u ranim jutarnjim satima da zablista pun Mesec, i već znana najintenzivnija faza Meseca koja različito deluje na svakog od nas. Ubrzo posle prelaska u znak Vodolije, Mesec i Sunce se sreću u opoziciji već na prvom stepenu. Inače uznemirujući aspekt ovaj put će imati nešto naglašeniju snagu, spremite se za pad energije, razdražljivost, lošu koncentraciju, pad energije. Iskoristite ovaj dan za čišćenje organizma, post od hrane, post od reči. Merkur će biti u lepom aspektu sa Neptunom, zahvalite se i oprostite, pomolite se za sebe i najbliže.

U nedelju budite mudriji i posavetujte se sa samim sobom ili sa svojim učiteljem, strah je vaš najveći neprijatelj, uvek postoji taj neki pravi put, ništa se neće desiti loše ako verujemo sami sebi.

Ove nedelje su aktivne lične planete Sunce, Merkur i Venera, aspekti brzo prolaze, pa koliko god da ste uznemireni, povoljno je upravo to što će brzo proći i bez nekih većih posledica.

Prozvani znakovi su letnji znakovi, Rak, Lav i Devica, i naravno znakovi koji su u opoziciji sa ovim znakovima Jarac, Vodolija i Ribe.