Ples Planeta 09.08. – 15.08.2021

Prvi dan ove nedelje započinjemo kao dan posle 8.08. Vrata su otvorena, dišite i upijajte sve što vam Univerzum ponudi. Naučite da osećate energiju koja vam je potrebna da sve popravi, da vam služi. Mesec u toku dana prelazi u znak Device, to je taj period kada brinemo o sebi, o svom zdravlju, o svakodnevnim navikama. Sada kada su Lavlja vrata otvorena, svaka informacija i svaka spoznaja će imati veći uticaj na nas, prva dva dana su povezana upravo kroz pitanja i odgovore vezane za našu brigu o ličnom zdravlju, o svemu što unosimo u naše telo, materijalno i nematerijalno.

U utorak će Venera napraviti opoziciju sa Neptunom i probuditi u nama čežnju, sa Venerom je to uvek čežnja za ljubavlju, za partnerom. Lako se može desiti da kroz ovaj izazovni aspekt čeznemo za nekom iluzijom, imati nešto, doživeti nešto…. Kad prođe ovaj aspekt treba postaviti jasni cilj i ostvariti ga.

U sredu je dan pun ushićenja i vrlo optimističan, Merkur nosi u sebi jake emocije koje su ovaj put subjektivne, kratko pre nego što pređe u realniji znak Device, u svoje sedište i egzaltaciju, kroz opoziciju sa Jupiterom, nećemo misliti samo na sebe, nego će naš interes uključiti i druge ljude, grupe, zajednice. U skladu sa Mesecom u Devici prelazak Merkura će takođe pokrenuti i preokrenuti postojeće navike u nešto bolje i kvalitetnije za nas lično. Naredne tri nedelje negujmo misao „ U zdravom telu, zdrav duh“

Prelazak Meseca u znak Vage, simbol je dobrih odnosa, sporazuma i radosti, iskoristite sredinu nedelje, da popravite i izbalansirate svoje odnose sa drugima. Podršku ćete imati i od velikog transformatora Plutona iz znaka Jarca, kada u četvrtak napravi lep trigon sa proračunatom i urednom Venerom u znaku Device.

U subotu sa prelaskom Meseca u znak Škorpiona, postavlja se pitanje čega se treba osloboditi, šta je to što gomilamo a da nam zaista nije potrebno. Ovo je dan kada će nam i strpljenje biti pod pitanjem u odnosu na preciznost i tačnost. Pozicija Marsa u znaku Device, traži tačne i precizne smernice da bi mogao da deluje.

Prva četvrt faze Meseca je uvek povezana sa novim počecima, posadite seme danas, za sve što želite da raste.

Iako deluje da ova nedelja prolazi bez nekih većih izazova, ne dajte se zavarati, najveći izazov je onaj koji se dešava u nama samima… a upravo je to, ono što treba ove nedelje da savladamo. Srećno nam bilo.