Ples Planeta 16.08. – 22.08.2021

Pomislila sam da će ove nedelje jedva biti nekih dešavanja, naime do četvrtka nemamo nijedan planetarni aspekt. Deluje kao zatišje pred buru.

Početak nedelje započinjemo sa Venerom koja menja znak, iz Device prelazi u Vagu, pa sve što je radila u prethodne tri nedelje sada zamenjuje nekom drugom pričom, sada će biti skoncentrisana na odnose i vrlo neodlučna. Od ranije su poznati statistički podaci da je obično posle godišnjih odmora gužva u kući, svađe, nesporazumi… da li je to zbog opuštenosti, da li je to zbog previše vremena, ili je to jednostavno zato što u ovom periodu Venera tranzitira kroz znak Device – preispitivanje, i Vage – neodlučnost, novi odnosi.

Mesec će prvo prolaziti kroz znak Strelca i praviti izazovne aspekte sa Merkurom, Marsom i Neptunom, kako se sve ovo dešava pred konjukcijom Marsa i Merkura u znaku Device, svakako treba biti oprezan ovih dana, da se ne bismo izlanuli. Ovo je period kada su u laži kratke noge, pa se sve može vratiti kao bumerang nazad. Potrebno je dobro osmisliti akciju i sa ovim aspektom, čak i kada je neka prevara ili laž u pitanju, ostati dosledan prvobitnom planu. Povoljan period za organizaciju i sprovođenje svega gde je potrebna preciznost i tačnost. Dobar period i za spremanje ispita, shvatanje i razmišljanje je brže.

U petak će Merkur a ubrzo za njim i Mars preći u sledeći aspekt, ovaj put sa Uranom, povoljan i brz aspekt, koji će biti koristan za sve inovacije, za sve planove koje podrazumevaju samostalnost i slobodu. Jedini problem može predstavljati opreznost Device, da se ostane na poznatom terenu, pa će za neke to biti tvrdoglavo ostajanje na istom i osećaj frustriranosti, kako se ništa ne menja.

Istog dana imamo i opoziciju između Sunca i Jupitera, jedino treba da vodimo računa da ne preteramo, da ne insistiramo isključivo na svojoj zamisli, sa Jupiterom u Vodoliji korisno je uključiti i druge, grupni rad ili timski rad će doneti najviše uspeha.

Već skoro dva meseca je Uran na 14. stepenu znaka Bika, ova pozicija i usporenost su doprineli da se u prirodi dešava puno nepredviđenih nepogoda, Uran će od danas usporiti toliko da će preći u takozvani retrogradni hod i ostati tako do januara 2022. Još jednom se postavlja pitanje da li smo spremni, izboriti se za slobodu, za oslobađanje od svega što nas stavlja u šablon, za oslobađanje od svega što nam ne služi ili smo to ponovo odbili.

U nedelju je opozicija Sunca i Meseca na poslednjem stepenu znaka Lava i znaka Vodolije, pun Mesec ovaj put može biti znak da se nešto završava i da nešto novo počinje, kako je ovo povezano i sa Jupiterom, verujem da je to novo povezano sa obiljem i sa nekim boljim sutra.

Ubrzo posle ovog aspekta Mesec prelazi u Ribe a Sunce u znak Device. Sa tim prelaskom ušli smo u poslednji deo leta, kada je potrebno da se dobro organizujemo i spremimo za jesen i zimu. Svakodnevni rituali, zdravlje i dobra organizovanost su vrednosti kojima treba težiti u narednih mesec dana.