Ples Planeta 27.09. – 03.10.2021

Postoji tri načina kretanja planeta, koja se poistovećuju sa tri stanja vremena. Direktno kretanje – budućnost, što je ujedno i normalno kretanje i usmerenost od danas prema sutra. Retrogradno kretanje – prošlost, kretanje unazad koje nije realno pa prema tome predstavlja nešto neuobičajeno, čudno, tajanstveno. Stacionarnost – sadašnjost, kada planeta toliko uspori da se čini da stoji u mestu, predstavlja sadašnji trenutak.

Trenutno imamo čak pet planeta ( Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton) u svom retrogradnom hodu, od danas im se pridružuje i Merkur, zadnji put ove godine, koji je u odnosu na ove nabrojane lična planeta. Sve one zajedno nam donose ponavljanje neke lekcije, nečeg što nismo naučili i savladali. Ponavljanje je i osnovna simbolika planete koja uspori, ovaj put u znaku Vage, ponavljanje lekcije se dešava kroz odnose, za svakog na svoj način, neće biti isto ali ćemo ukoliko smo savladali lekciju tačno znati šta je u pitanju. Ove nedelje će Merkur ponoviti aspekt sa Plutonom, pa iako smo se pre nedelju dana odlučili da u potpunosti odustanemo od nečega ili nekoga, ovo je prilika da se predomislimo, kako je izazovan aspekt u pitanju, neće biti jednostavno, možemo proći kroz emotivno teško iskustvo, samo najjači opstaju.

I taman kada posle prva dva dana u nedelji, se priviknemo na haos u saobraćaju i komunikaciji, stiže nam lep aspekt između Venere i Neptuna, a sa tim aspektom i lepe vesti vezane za ljubav, vreme je za predanost, ljubav, kreativnost i duhovna iskustva.

U četvrtak smo pod uticajem Sunčeve svetlosti koji će u skladu sa Saturnom sve nas odvesti u svet znanja, informacije i komunikacije, sa retrogradnim Merkurom ovo nam može doneti na svetlo, zaturene informacije, obnoviti neke dogovore, prozvati na dužnost i obavezu, kao i odgovornost.

U petak će Mesec preći u znak Lava, i aktivirati najuzbudljiviji dan u nedelji, niz aspekata koje će napraviti Mesec uglavnom će biti motivacioni, da se pokrenemo i uradimo nešto korisno za sebe. Već spomenuti kvadrat Merkura i Plutona se dešava ponovo u roku od desetak dana, i desiće se ponovo 2. novembra, traži da razumemo druge ljude, potrebno je da budemo zainteresovani a ne da insistiramo na nametanju svojih pravila. Jako je važno da ne preuzimamo na sebe ulogu žrtve.

Istog dana je Venera u kvadratu sa Jupiterom, iako nijedna planeta sa Jupiterom ne može biti u negativnom aspektu jedino čega se treba držati, jeste da ne preterujemo, pa ni sa ljubavlju. Posebno što će Venera u subotu imati susret sa svojim trenutnim vladarem Plutonom, strasti su naglašene, kad volim volim, kad ne volim bolje da mi se skloniš.

U nedelju će Mesec preći u znak Device, počinje veliko spremanje u naredna dva dana, a i biće šta da se pospremi.

Najizazovniji period za kardinalne znakove, Ovnove, Rakove, Vage i Jarčeve. A mi ostali u izazovu sa njima.