Ples Planeta 11.10. – 17.10.2021

Njegovo Visočanstvo Saturn ima ove nedelje najvažniju ulogu, izlazi iz svog retrogradnog hoda, okreće se na 6. stepenu znaka Vodolije. Saturn voli da bude retrogradan jer je njemu to stanje najsrodnije, sve što je okrenuto prošlom ili ponovljenom, srodno je Saturnu. Zajedničko za sve retrogradne planete a ujedno i najvrednije jeste okrenutost sebi, istraživanje i povezivanje sa sobom, možemo to nazvati i učenjem. Lekcije koje su savladane ili nisu, obično su na ispitu kada je ovaj učitelj aktivan. Od 17. decembra Saturn boravi u znaku Vodolije, tako da se više nije vraćao u znak Jarca, i u jednom i u drugom znaku je Saturn u jakom i povoljnom dostojanstvu ali drugačije. U znaku Vodolije on se zalaže kroz strukturu, ograničenja i strpljenje za međusobnu povezanost čitave zajednice. Potrebno je da promenimo perspektivu, svoju istinu, svoju svrhu i da počnemo da radimo na izgradnji bolje budućnosti ne samo za nas lično.

Ove nedelje Mesec prolazi kroz znakove od Strelca do Riba, u ovom delu će napraviti konjukcije sa planetama koje su spore, dešavanja koja nastaju iz aspekata sa ovim planetama utiču na nas kroz duži period, upravo iz tog razloga mi ćemo biti na neki način osetljiviji, skloni filozofiji i preispitivanju, posebno što se u toku oktobra te planete okreću i izlaze iz  svog retrogradnog hoda. Najbolje sa ovim Mesecom ćemo postići kroz neki rad, ulaganje sebe u neki projekat na poslu ili pospremanje doma na širem nivou, nagomilano đubre, ćoškovi koji se zaobilaze, šupe u kojima se ne pali svetlo, sve to čeka da se negde odnese ili pobaca… ili je vreme da se uradi nešto neuobičajeno, originalno i jedinstveno.

Prvi planetarni aspekt je u sredu, i to Venera u sekstilu sa sada direktnim Saturnom, ovo nas vodi u stabilan, izjednačen odnos sa partnerom, koji vodi u zajednički cilj srećnije budućnosti. Venera u znaku Strelca uživa u svemu, puna je radosti, spremna na avanturu, kruti Saturn koji je u svemu sputava, ima šta da nauči od nje, kroz ovaj aspekt je popustljiv, lako je dogovoriti se.

Ovaj dobar aspekt prati jedan još bolji između Sunca i Jupitera, u petak, budeći poverenje, rast i smislenost. Međusobna komunikacija, razmena mišljenja i razumevanje, treba iskoristiti ne samo za poslovno napredovanje nego i za popravljanje odnosa uopšte.

U nedelju će Sunce ponovo biti aktivno, što znači ego, svesnost, jasnoća misli nasuprot Plutonu, postajemo svesni svojih strahova od promene, sukob je naglašeniji sa samim sobom i otud i nesporazumi, ljutnja, sprečavanje drugih da nam se približe. Mesec raste, krenuvši na put iz znaka Vage, nije teško biti fin.