Ples Planeta 18.10. – 24.10.2021

Ponedeljak je izuzetno važan dan jer skoro istovremeno dve planete izlaze iz svog retrogradnog hoda.

Prvo će to biti Jupiter koji je u toku svoje retrogradnosti kratko bio u znaku Riba, vratio se u Vodoliju i sada na 22. stepenu okreće se tako da kada u decembru izađe iz znaka Vodolije, neće se vraćati u narednih dvanaest godina. Šta još treba da naučimo na ovih osam stepeni koliko je još ostalo do kraja decembra? Potreba Jupitera jeste da raste, da donese obilje, da uveća. U znaku Vodolije bi se to odnosilo na neka nova otkrića, na rast kroz tehniku, poboljšanje kroz komunikaciju. Jupiter je po prirodi benefik, dobra sreća, čuvar, pa ga retko kada tumačimo u nekom negativnom kontekstu, jedino što može da mu se pripiše negativno je nedostatak mere, lenjost ili preterivanje. Proverite na ličnom nivou da li je ostalo nešto od toga da se ispravi, ili promeni do kraja godine.

Druga planeta koja se okreće istog dana ubrzo posle Jupitera je Merkur, olakšanje za sve nas jer koliko god da ta faza traje samo tri nedelje, sposoban je da napravi pravi haos. Saobraćaj je bio posebno u problemu, kao i komunikacijski sistemi. Ponovo je vreme da se bezbedno putuje, da se potpisuju dokumenta i da se poruke isporučuju onima kojima su namenjene.

Nedelju započinjemo sa prelaskom Meseca u znak Ovna, što može doneti neku vrstu ishitrenosti i nedostatak pažnje pa i osetljivost na povrede. Mesec je u fazi rasta a kulminaciju, tj. pun Mesec ćemo imati u sredu popodne na 27. stepenu znaka Ovna. Kako je ovo prirodna osa odnosa, a Mesec i Sunce predstavljaju parove koji su u braku ili žive zajedno, možemo očekivati definisanje odnosa, dogovore oko zajedničke budućnosti i slično, čemu će doprineti kvadrat obe planete prema Plutonu, pokrenuvši time sve racionalne i iracionalne strahove od onoga što dolazi. Važno je prepoznati u sebi sposobnost da se možemo nositi sa svim problemima samostalno i odgovorno.

Mars je jedina planeta koja će ove nedelje napraviti dva aspekta, kako je to planeta koja nam daje energiju, hrabrost i neustrašivost, ova nedelja će biti posebno značajna za pokretanje nekih uspavanih akcija, posebno u utorak, aspekt sa Jupiterom će nas ispuniti entuzijazmom i smislenim, mentalno usklađenim delovanjem. U petak će Mars ući u neudoban aspekt sa Plutonom, iz kardinalnih znakova treba posebno biti oprezan, čak i kada niste vi pokretač, možete lako biti uvučeni u konflikt koji će doneti završetak pre kraja.

I na kraju nedelje u subotu Sunce izlazi iz znaka diplomatije, sporazuma i dogovora. Prelazi u znak Škorpiona, u Marsov znak akcije, kao nastavak ovog kvadrata između Marsa Boga rata i Plutona Boga podzemnog sveta, vreme je da se pozabavimo promenom i prolaznošću, tek kada nešto pustimo može nastati nešto novo. Svakako je period intenzivnijih osećanja i strastvenosti.