Ples Planeta 25.10. – 31.10.2021

Zadnja nedelja u oktobru, obojena najdivnijim bojama, osunčana i na neki način mirna.

Mesec prolazi kroz znakove Rak i Lav, prvo u svom sedištu, noseći jake emocije koje su pre svega okrenute porodici, mnoga pitanja će se sada pokrenuti u smislu završavanja ili u smislu konačnog. Potreba da se neka vrata zatvore i da se neki poslovi završe mogu biti glavna tema ove nedelje, posebno što je i Mesec u opadajućoj fazi, u zadnjoj četvrti. Aspekti kroz koje će prolaziti ovaj Mesec učiniće da budemo preosetljivi, neki će se povući u svoj omiljeni kutak a neki će se suočiti pa makar i po ceni da izgube neku udobnost u kojoj su već duže vreme ušuškani.

Prvi planetarni aspekt nas očekuje u sredu, Venera u kvadratu sa Neptunom, ovaj put iz znaka Strelca samo će nas podsetiti na neke skrivene potrebe, zavisnosti i čežnje za nečim ili nekim. Potrebno je da kroz neki razgovor sa sobom, može biti i neka tehnika meditacije, osvestimo stvarnu vrednost onoga za čim žudimo i da kroz određeni pozitivan stav prema sebi pronađemo realnost. Da budemo nežniji prema sebi.

Već sutradan će nas nagraditi lep aspekt opet Venere sa Jupiterom, koji će nas obradovati kroz neku nagradu, dobitak, sreću i radost.

Najvažniji događaj ove nedelje ipak dobija prelazak Marsa iz znaka Vage u znak Škorpiona. Tradicionalno Mars vlada znakom Ovna i Škorpiona, a kasnije je Plutonu pripala titula vladanja znakom Škorpiona. Ipak, Mars se u ovom znaku oseća kao kod kuće, svoj na svome, znak podzemlja i Bog rata, mogu sasvim lepo da se slože. Snaga Marsa se ovde može iskoristiti za velike transformacije, promene koje će srušiti temelje i postaviti nove.

Kako je ovo znak strasti i seksualnosti, svakako će i ta pitanja biti pokrenuta, vrlo često i kroz ljubomoru i posesivnost. Treba biti oprezan sa ovim Marsom, njegova snaga je jača, što znači da mu je strpljenje slabije.

Na kraju nedelje sada Sunce u Škorpionu, ući će u izazovan aspekt sa Saturnom u Vodoliji, Sunce želi da se ostvari, da deluje, da pobedi u svojoj nameri, dok ga Saturn podseća na dužnosti i obaveze, na odgovornost i pravila. Važno je da izbalansiramo u sebi sopstvena ograničenja, koja nosimo u sebi ili nas neki autoriteti na to stalno podsećaju i koče.