Ples Planeta 01.11. – 07.11.2021

Prvi dan ove nedelje započinjemo sa jednim mudrim aspektom, koji se dešava između Jupitera (učitelj) i Merkura (učenik). Ovo je sad treći put, za vreme Merkurovog boravka u znaku Vage, a Jupitera u Vodoliji. Šta smo naučili, čega smo se dotakli i koliko smo sazreli u proteklom periodu, možemo videti kroz neke nove stavove i principe, kroz određenu zrelost i odlučnost da brinemo i o drugima, da ne budemo samo mi sami sebi dovoljni (važni). Kako ništa nije jednostavno, tako od ponedeljka do utorka, kada isti taj Merkur napravi kvadrat sa Plutonom, eto promene i pobune i jasne slike da čak i najbolja namera u sebi nosi interes, a ona najgora može biti jedini spas. Iz Vage delujemo vrlo često neodlučno a na kraju iznenada i neočekivano.

Mesec će prolaziti znakom Vage u utorak i sredu pa će koliko toliko ublažiti konflikte jer taj Mesec voli da miri i umiri ali kratko jer u četvrtak prelazi u znak Škorpiona, dotiče Marsa, Urana i Saturna, pa šta god da se desilo prethodna tri dana, prelazi na neki drugi nivo i neka vrata zatvara zauvek.

Mlad Mesec će se desiti u četvrtak na 12. stepenu znaka Škorpiona u 22:14. Ovaj mlad Mesec nas povlači u naša duboka nesvesna područja, gde se srećemo sa strahovima, uverenjima i prisilama. Treba se oprostiti od svega što nas vuče dole, od uticaja, od odnosa, od stvari koje nas drže u prošlosti koju prepoznajemo kao nešto što ne želimo ili nam ne odgovara. Glavna tema, ne samo za ovaj Mlad Mesec već i za celu godinu jeste šta treba da ostavimo iza sebe, da bismo stekli više slobode za nas lično, koje su to vrednosti a da one to više nisu.

Za kraj nedelje i to istog dana u petak prvo će Venera preći u znak Jarca, u Saturnov znak, gde je ona lojalna, brižna i konzervativna. Ovaj period je koristan za sve što zahteva dobru koncentraciju i izdržljivost.

Merkur istog dana iz Vage prelazi u znak Škorpiona, sa zadnjih stepena Merkur je sklon da se ponaša čudno i pogubljeno, pa se nemojte iznenaditi da ako u toku nedelje tražite nešto na šta ste već odavno zaboravili ili vam se javi neko koga niste već odavno čuli, budite takođe pažljivi u saobraćaju, i spavajte dovoljno. Merkur u Škorpionu se bavi istraživanjem, analizom, procesuiranjem, suočavanjem i direktnošću. Mnogi će biti iskreniji u svojim izjavama što ne mora uvek i da nam se svidi.

Još jedan aspekt će nas uznemiriti u toku nedelje ali i povesti u promenu po svaku cenu, Sunce u opoziciji sa Uranom, dan posle mladog Meseca samo će nas podsetiti koliko se mi sami opiremo kada nam se dešavaju promene.

U subotu će Mesec preći u Strelca i doneti nam osmeh na lice, kao posle najteže bitke, važno je da smo celi i živi.

Venera i Merkur će istog dana ispisati poruke pomirenja i ljubavi, sve će se umiriti i popraviti jer sutra je još jedan novi dan.