Ples Planeta 08.11. – 14.11.

Prvog dana ove nedelje, Mesec prelazi u znak Jarca, gde je on u znaku svog izgona. Ono što se pokrene u naredna dva dana, obično je povezano sa nekim teškim emocijama, sa nekom tugom ili sa nekim ograničenjima. Sa druge strane se inicira potreba da se dokažemo, da pokažemo strpljenje i izdržljivost. Prva dva dana su bez aspekata, samo Mesec budi druge planete kroz aspekte, i baš sada kada naša duša treba utehu, u ova dva dana, aspekti su lagani i dobri i podržavajući od drugih planeta.

Prva dva planetarna aspekta će napraviti Merkur, sada iz znaka Škorpiona, istog dana u sredu. Jedan kvadrat sa Saturnom koji će nas podsetiti da treba da budemo svesni sopstvene nesavršenosti na koje će nam drugi ukazati, ili ćemo mi imati potrebu da kritikujemo druge i da im ukazujemo na to koliko su nesavršeni. Ovo treba iskoristiti za poboljšanje nas samih, manje se baviti drugima, raditi na sebi jer tu uvek ima posla.

Istog dana će Merkur biti u konjukciji sa Marsom, važno je da tu snagu iskoristimo za nešto konstruktivno, u pravcu transformacije, promene principa, misli, uverenja, inače se lako možemo naći u nekoj konfliktnoj situaciji i iskušenju da druge menjamo, čak i kada oni to ne žele.

Snaga ovog aspekta je dodatno pojačana jer se u toku noći u četvrtak Mars sreće sa Saturnom, gde će se svaka akcija preispitivati, svaki plan proveravati, neki će naići na prepreke koje ne mogu da se savladaju, mnogi će biti usporeni protiv svoje volje, Mars je borac, ne ume da čeka, a Saturn je zid, možemo li pronaći strpljenje koje je potrošeno.

Merkur je cele nedelje u glavnoj ulozi i pravi još jedan izazovan aspekt sa Uranom, aktivira već postojeće nesuglasice sada uključujući Urana koji je nestalan, nemiran i eksplozivan. Treba ostati na zemlji, biti realan, biti prisutan. Ovu energiju je najbolje iskoristiti za neke nove ideje, neke neuobičajene trenutke izražavanja i projekte, koje ćete realizovati u narednom periodu.

Jedini pozitivan aspekt ćemo imati u petak između Sunca i Neptuna, aspekt koji će nam dati veru i osećaj opuštenosti, posebno što će Mesec prolaziti znakom Riba od petka do nedelje.

Mesec je u fazi rasta, mi se osećamo probuđeno i aktivno, nešto nas gura da nastavimo ili započnemo, Mlad Mesec iz znaka Škorpiona obično ima to pojačano dejstvo, misli su nam nemirne, želje probuđene, puno planeta u vodenim znacima pogoduju dobroj intuiciji, slušajte svoj stomak, budite hrabri.