Ples Planeta 15.11. – 21.11.2021

Vrlo važna i intenzivna nedelja je pred nama. Nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Ovna, što već kao prvi znak, borbeni znak, znak pravdoljubivosti daje ovoj nedelji jedan buntovni, aktivan ton.

Ponedeljak i utorak su povezani sa dva Sunčeva aspekta, kvadrat prema Jupiteru i sekstil prema Plutonu, Sunce obeležava svesni deo nas, mi kroz Sunce delujemo i zauzimamo određeni stav, aspekt sa Jupiterom će nas izazvati da ovaj put zaista i zauzmemo određeni stav, bez obzira na to šta će se desiti, sa Plutonom je to promena ali i kraj nečega. Zbog nekih drugih aspekata koji će ovu nedelju učiniti vrlo emotivnom, teško ćemo moći da suzdržimo nalet emocija, ali vam to savetujem svakako. Osećaj nesigurnosti nam nije od pomoći, važno je da postanemo svesni opasnosti ili onoga što nas može ugroziti i na osnovu toga doneti odluke.

U toku ove nedelje jedino Saturn neće imati neki novi aspekt ali zato sve ostale će biti aktivne, pa eto i Marsa, koji još uvek osećamo zbog kvadrata sa Saturnom od prošle nedelje, u sredu ulazi u opoziciju sa Uranom, probuđena jaka energija će nas sve probuditi i aktivirati, važno je da budemo taktični a ne spontani u donošenju odluka jer zbog nekih ishitrenih odluka kasnije možemo zažaliti. Ta brzopletost se odnosi i na fizički deo nas, ovih dana su lako moguće i povrede na fizičkom nivou.

U četvrtak će se sresti Merkur i Neptun, dobar aspekt će nam biti od pomoći kada je intuitivni deo nas u pitanju, budite u tišini, postavite sebi pitanje i vaša duša i um će se spojiti u odgovoru koji je najbolji za vas.

U petak su aktivni Sunce i Mesec, ovaj inače pun Mesec se razlikuje od drugih po tome što će ujedno biti i pomračen, dešava se u prepodnevnim satima, tako da za nas neće biti vidljiv ali to ne znači da ga nećemo osetiti. Pun Mesec se dešava u znaku Bika, koji je znak vrednosti i sigurnosti, opozicija sa Suncem u znaku Škorpiona, koji je znak moći i upravo na taj način određuje vrednosti i sigurnost. Ovo pomračenje nije samo za sebe, jer se istovremeno dešavaju svi aspekti koji su inače važni za celu godinu, a tiču se naše osnovne egzistencije i uslovljenosti od onih koji vladaju. Vreme je da se pobrinemo za svoje brige.

Istog dana će i Venera napraviti aspekt sa Uranom, pa će uključiti i odnose u celu priču, potreba za slobodom, nezavisnost nasuprot uslovljenosti kod nekih će pronaći pravo rešenje i put.

Na kraju nedelje još jednom će Merkur napraviti čak dva aspekta, kvadrat sa Jupiterom i sekstil sa Plutonom, on će povezati ove dve planete u potrazi za smislom, podsetiti nas na sve što još treba da naučimo, usmeriti nas da posle svakog novog znanja, postoji još neko sledeće i veće od nas samih.