Ples Planeta 22.11. – 28.11.2021

Ove nedelje su aktivni samo aspekti Meseca. Rekli bismo mirna nedelja ali nije…Ono što je započelo pre dve nedelje a još više se zahuktalo prošle nedelje nije nešto što se lako zaboravlja ali i ne prolazi tako lako. Još uvek smo pod uticajem planetarnih aspekata i sada se nalazimo u periodu između dva pomračenja, prvo pomračenje Meseca koje se desilo 19.11. i sledeće pomračenje Sunca koje će se desiti 4.12. Ovo su izuzetno važni periodi na širem nivou ali i na ličnom, svakom od nas se dešava pomračenje u određenoj kući, u natalnom horoskopu i time budi upravo temu koja se mora rešiti.

Prvog dana ove nedelje Mesec prelazi u znak Raka i budi pitanja doma, porodice, tradicije, vezanost za roditelje, rodoljublje. Prolazeći kroz ovaj znak Mesec pravi samo jedan težak aspekt, koji traži da otpustimo nešto bez strahe, bez vezanosti, bez da žalimo.

U ponedeljak Sunce prelazi u znak Strelca, znak mudrosti i dobročinstva, ovo je period kada menjamo životnu filozofiju i pronalazimo neke nove principe. Ovo je vatrena energija koja nas pokreće ka svetlu, ka nečem višem od nas samih. Ovo je znak bez granica.

U sredu će se Suncu pridružiti i Merkur, pa će se naša komunikacija transformisati u direktno i iskreno, puno ushićenja i vere u više ciljeve. Neko će reći da previše optimizma može da nam bude na štetu ali i nedostatak optimizma može isto tako da nas ošteti. Dok je Venera u znaku Jarca, prava mera je pod kontrolom i ne treba da se uplašite od naleta vere u neko bolje sutra čak i kada se to čini nemoguće.

Prelazak Meseca u lava, na trenutak može da deluje kao preterivanje u svemu, potreba da se dobije potvrda od drugih, posebno ćemo u četvrtak i petak biti po toj temi osetljiviji, nastavak sledi kada se Mesec preseli u znak Device, pa uvidimo da se oko nekih previše trudimo, da smo previše angažovani i da obavljamo tuđe poslove.

Na kraju iako je ova nedelja bez aspekata, ja bih spomenula jedan koji će napraviti Saturn sa Hironom, sećate se, Hiron je isceljitelj i prvi astrolog, trenutno prolazi kroz znak Ovna, ovaj lep aspekt predstavlja jedan novi početak i mogućnost ozdravljenja kroz neku novinu u raznim tehnikama isceljivanja, kao i napredak u medicini.