Ples Planeta 29.11. – 05.12.2021

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Device na samom kraju, sa osećajem da smo napravili nekog reda, da smo se konačno odlučili i da pred nama sada stoji jasan plan.

Prvi planetarni aspekt će se desiti između Sunca i Merkura, konjukcija koju smo ne tako davno imali u znaku Vage dok je Merkur bio u svom retrogradnom hodu. Ovaj put Merkur prelazi preko Sunca i biće ispred njega u narednom periodu. Ova konjukcija se još naziva i kazimi konjukcija, koja u natalu predstavlja jednu posebnu preciznost, sa ovom konjukcijom se rađaju osobe koje su brze ili precizne ali i osobe koje će u svom životu doživeti neku veliku promenu koja će im u potpunosti izmeniti tok života, ta osoba više neće biti ista. Kazimi konjukcija je u simbolici Plutona, snaga koja je istovremeno rušilačka ali i sposobna da izrodi nešto novo. Mi ovde imamo sada povezanost misli i svesti, Sunce osvetljava naše misli (Merkur), nemojte to propustiti.

Istog dana su Mars i Neptun u trigonu, pozitivna strana ovog aspekta nas vodi u stvaralaštvo posebno u umetnosti, rađanje sjajnih umetničkih dela. Sa druge strane ovaj aspekt iako je pozitivan lako nas može odvesti u neke zavisnosti, uz opravdanje da smo se razočarali ili da nas je neko izneverio. Snagu ovog aspekta dodatno pojačava okretanje Neptuna u direktan hod, koji će sada obrađena duhovna iskustva, iluzije i zablude u poslednjih meseci pretvoriti u neke nove vrednosti, saosećanje i opštu duhovnost, brigu za druge i skromnost.

U utorak će Merkur napraviti sekstil sa Saturnom, a za njim će se u istom aspektu naći i Sunce prema Saturnu, misao i svest spojeni sa dužnost, odgovornost i pravila. Spajaju se vatra i vazduh, svakako naglašena aktivnost.

Osim Marsa ove nedelje će i Venera napraviti aspekt sa Neptunom, sekstil nije toliko jak ali dovoljan da se probudi ljubav i mašta, kreativnost i stvaranje poezije. Aspekt između ove dve planete simbol je platonske ljubavi ili ljubavi u kojoj se partneri mogu nestvarno voleti.

Od četvrtka do kraja nedelje više nemamo planetarnih aspekata , jedino će Mesec buditi planete pa evo nam opet u četvrtak probuđeni kvadrat između Urana i Saturna, konflikti i nervoza, nesigurnost, iznenađenje i blokade. U petak nestrpljivost i preterivanje.

Subota je najvažniji dan ove nedelje ali i za naredni period do kraja aprila 2022. Naime u subotu u prepodnevnim satima je mlad Mesec ovaj put i totalno pomračenje Sunca. Mlad Mesec u Strelcu važan je za znanje, učenje i spoznaju, Sunce u ovom znaku takođe osvetljava put kroz znanje, Jupiter kao dispozitor ovog pomračenja nalazi se u znaku Vodolije i brine za zajednicu na višem nivou, u izazovnom aspektu sa Marsom koji deluje, poruka aspekta je da treba dobro da razmislimo i da delujemo smisleno, pre svega je potrebno da napravimo promene na ličnom nivou i tek tada da se upustimo u realizaciju plana. Period je i dosta loše komunikacije, vodite računa da dobro razumete poruku koju dobijate spolja, ovde vredi ona stara, čitajte između redova.

Najveće promene mogu očekivati Strelčevi i Blizanci. Posebno izazovan period za Device i Ribe.

Nedelju završavamo sa Mesecom u znaku Jarca, koji se približava usporenoj Veneri i Plutonu, emotivno, poplašeno i uznemireno, pokušajte a ostanete u zoni komfora.