Ples Planeta 06.12. – 12.12.2021

U vreme Mladog Meseca vlada i najveća tama, istovremeno se suočavamo sa nesvesnim potrebama, sa potisnutim temama, kao i sa nekim novim idejama koje čekaju da se realizuju. U subotu smo imali pomračenje Sunca pa se sve stavlja na viši nivo, svaka sumnja, svako iskušenje, svaka neodlučnost oduzima nam više energije i entuzijazma nego inače. Prva četvrt Meseca je i prvi susret sa preprekama ili ograničenjima. Vreme je da se u toku ove nedelje fizički aktiviramo, da se očistimo od svega što šteti našem organizmu, pa i od loših misli i briga.

Ove nedelje će Mars spojiti Plutona sa Jupiterom, praveći aspekt sa obe planete, u potrazi za smislom, što će neminovno dovesti do značajnih promena. Ovaj aspekt podstiče entuzijazam, koji je već probuđen sa pomračenjem Sunca, jedino treba da vodimo računa o načinu kako treba da usmerimo svoje namere, Mars je sklon da nas vodi čak i kada mi lično nemamo interes. Pronađite smisao i motiv za sebe, samo tako će početi stvari da se menjaju.

U utorak je ponovo aktivan Merkur, planeta koja je zadužena za naše misli, kako će praviti kvadrat sa Neptunom, doći će i do zbunjenosti, laži, neodlučnosti, uspavanosti, iluzija i samoobmane. Sa Neptunom u Ribama jedino duhovna uverenja mogu biti u porastu.

Subota je vrlo značajna zbog aspekta Venere sa Plutonom, više nego bilo koji aspekt Venere podstiče ljubavna pitanja, snažne emocije, potpunu predaju ili prekid odnosa. Venera je vrlo spora jer će se 19. decembra naći u retrogradnom hodu, konjukcija sa Plutonom će se upravo iz tog razloga desiti čak tri puta. U Saturnovom znaku, ovo su susreti izgubljenih ljubavi, ovo su i prekidi ljbavi koje će se ponovo sresti da završe započeto, ovo su jake strasti i prisile, posesivni i ljubomorni ljubavnici, izgovorene reči koje će imati višestruko značenje. Ako ste slobodni ovo je period da se rodi ljubav, ako ste u stabilnoj vezi ovo je period kada će vaša veza još više ojačati, ako ste na pregu da prekinete neki odnos, sada je pravo vreme da to učinite.

Venera vlada i vrednostima, kako materijalnim tako i ličnim vrednostima, vreme je da dobijete, vreme je da izgubite, vreme je da se izborite za ono što zaslužujete i vreme je da se odreknete svega što nije vaše.

Na kraju nedelje posle Merkura i Sunce će ući u kvadrat sa Neptunom, ko smo mi ustvari? Kakve greške pravimo, identifikujući se sa ulogama koje nisu naše? Sunce smo mi sami, naša svest o nama, Neptun je san i iluzija. Koje snove sanjamo, da li je vreme je da se probudimo?