Ples Planeta 13.12. – 19.12.2021

Ove nedelje glavna dešavanja su na početku u ponedeljak i na kraju u nedelju, i to bez planetarnih aspekata ali se energija menja jer će planete menjati znak ili smer kretanja.

Ostalih dana će biti aktivni samo Mesečevi aspekti. Prvog dana je Mesec u znaku Ovna, što znači da je započeo jedan novi ciklus u odnosu na Zodijak, novi ciklus započinje sa prvim znakom, a to je Ovan. Mesec ovde nosi energiju novih početaka, posebno ako smo se zbog nečeg ili nekog suzdržavali u proteklih mesec dana, ponedeljak je odličan dan za dogovore i završavanje nekih pregovora, posebno onih koji se dešavaju u nekoj tajnosti.

Pre nego što, u utorak, pređe u znak Bika, Mesec će napraviti kvadrat sa konjukcijom između Venere i Plutona i još jednom podsetiti na trpljenje u vezi, na nemogućnost da se oslobodimo neke zavisnosti, nekog bezrazložnog i upornog ostajanja u vezi koja nas povređuje. Sreda je dan kada ćemo moći da osetimo prve zrake slobode i vetra u leđa, posebno lakoću i razumevanje nam donosi prelazak Meseca u Blizance u četvrtak.

U ponedeljak jedan od veoma važnih događaja jeste prelazak Marsa posle dva Meseca iz Škorpiona u znak Strelca. U ovom znaku Mars daje od sebe ono što najbolje zna, a to je topla i vatrena energija u sportu, u putovanju i avanturi. U ovom znaku mi nismo mirni i ne čekamo da nam se stvari dese, optimizam je na najvišoj tačci, srećni smo dok menjamo životne okolnosti, verujemo u sopstvenu snagu i aktivno jurimo za sopstvenom vizijom.

Istog dana Merkur iz Strelca prelazi u znak Jarca, u kardinalnom znaku Merkur razmišlja potpuno usredsređeno, odlučno i direktno. U znaku Jarca najveći kvalitet jeste upravo disciplina i pravda. Ovde nema mesta za maštu i izmišljanja, sve je u strukturi i regulaturi. Za razigranog Merkura to nije uvek jednostavno ali bar jednom godišnje mora da prođe kroz ovakav preobražaj.

U nedelju Hiron koji se nalazi u Ovnu, okreće se i iz retrogradnog hoda prelazi u direktan, u prethodnom periodu se Hiron, koji inače vlada našim najranjivijim tačkama, bavio pitanjima koja se tiču naših prava i aktivnosti, ili borbom protiv oduzimanja tih prava. U svom direktnom hodu možemo očekivati da se iz tih borbi upravo dobije bitka i pravo na lično dostojanstvo. Istog dana će se desiti i kvadrat sa Merkurom, što će nas osvestiti kroz neku informaciju o mogućoj integraciji i isceljenju. Jako je važno da ne budemo izazvani na ličnom nivou ili da ono što se dešava ne shvatimo samo kao ličnu povredu, od pomoći je pozitivno razmišljanje i ne ulazak u verbalni konflikt.

U nedelju kao i svake druge godine, Venera je usporila i prelazi u retrogradni hod na 26. stepenu znaka Jarca, sve do 29. januara 2022 će biti u retrogradnom hodu. U ovom periodu naše veze ali i naše vrednosti su stavljene na iskušenje. Kako se mi osećamo u vezi lične vrednosti, koliko cenimo sami sebe, kakvo je naše samopouzdanje, koliko zavisimo od mišljenja drugih, koliko od toga kako nas drugi odobravaju, šta nas usporava u odnosima, ko nas usporava?

Ovo je period kada će neke nedoumice dobiti jasniju sliku, partneri će se pokazati u pravom svetlu. Ne treba se žuriti sa odlukom, one mogu biti čak i pogrešne, vrlo često raskid odnosa u ovom periodu i nije kraj, predomišljanje, opraštanje i ponovo rastajanje, sve je za očekivati.

Kako Venera vlada vrednostima, budite oprezni sa ulaganjima, kupovinom nekih vrednosti.

Venera u Jarcu govori i o vrednostima u društvu, politici i u odnosu prema ljudima koji te vrednosti predstavljaju.

U nedelju je na 28. stepenu znaka Strelca je Sunce u opoziciji sa Mesecom u znaku Blizanaca, ovaj aspekt mi vidimo kao pun Mesec. Na stepenu centra galaksije ovaj Mesec ima veću važnost, posebno jer se istovremeno dešava retrogradna Venera, direktan Hiron, kvadrat Merkura sa Hironom i treći po redu kvadrat između Urana i Saturna….iz tog razloga ovaj pun Mesec će nam doneti neke odgovore u odnosu na celu proteklu godinu otvarajući nove teme za sledeći period. Postavljaju se neki novi temelji za budućnost, što se odnosi i na lični i na kolektivni nivo. Vrednosti i strahovi su u glavnoj ulozi. U Strelcu se mora videti vizija, a sa Blizancima se prenosi informacija ali ne na način da se samo razume već i da se podrži ista.