Ples Planeta 27.12.2021 – 02.01.2022

Ovu nedelju, započinjemo sa Mesecom u znaku Vage, znak koji uživa u estetskom doživljaju i lepoti, ovo je znak harmoničnih odnosa, ovo je znak kada želimo da se dogovorimo i sve nesporazume izgladimo. Mesec je u poslednjoj fazi, kada se čisti organizam, kada se živi u miru sa sobom, koncentracija je na najvišem nivou. Neka nam bude takva nedelja.

Prvi i najvažniji događaj, koji će obeležiti celu sledeću godinu se dešava u sredu, kada će Jupiter iz znaka Vodolije preći u znak Riba i obeležiti svoj boravak u ovom znaku sve do kraja 2022. Kako je znak Riba u potrazi za dubljim smislom života, znak tišine i pogleda unutar sebe, ulazimo u period koji će razviti veću potrebu za duhovnim i ezoteričnim aktivnostima. Za postizanje višeg nivoa svesti mnogi će se odlučiti za jogu, razne tehnike meditacije, alternativne terapije i metode isceljivanja. Posebno što će se dok prolazi kroz znak Riba, u aprilu, sresti sa Neptunom. U toku maja, sve do oktobra Jupiter će preći u znak Ovna i ponovo se vratiti u Ribe, što ćemo osetiti kao period većeg entuzijazma i radosti da se krene u nešto novo, ovde ga čeka Hiron, pa će se cela 2022. godina umesto prihvatanja stvari i pasivne patnje, odlučiti za preuzimanje inicijative i aktivno tražiti isceljenje.

Istog dana u sredu, ponovo u istom mesecu imamo konjukciju Venere sa Merkurom, ovaj put je ona retrogradna, ovo je spajanje razmišljanja i osećanja, neke zaboravljene reči, neke ljubavne pesme koje se moraju ponoviti, neka osećanja koja se moraju ponovo izreći, sve je to u simbolici ovog aspekta.

Posebnu snagu i bezvremenost nose te reči jer se Merkur kreće prema Plutonu i razmišlja duboko ili se u nama budi potisnuti strah od onoga što smo izgovorili, obećali, sada, juče ili sutra. Koliko mi vredimo, da li ćemo se poniziti, da li će nas neko obezvrediti, svakako je period da se sve što dolazi iz ega stavi sa strane i da se zauvek isceli i otpusti ono što naša duša kroz vreme nosi u sebi. Ovoj konjukciji Merkura sa Venerom i Plutonom sam dodala i aspekte između Saturna i Marsa, kao i kvadrat između Sunca i Hirona. Sjajan period da se ohrabrimo pre svega kroz reči a zatim i kroz aktivno sprovođenje ideje u ime ličnog ozdravljenja i isceljenja.

Početak godine, započinjemo sa lepim aspektom između Sunca u Jarcu i Urana u Biku, ovo je put ka promenama lakši nego inače, osećamo se sigurno i zaštićeno bez straha da će nam se nešto desiti ako pokrenemo ono što nam je nepoznato i nepredvidivo.

U nedelju 2. januara Merkur iz ozbiljnog i suzdržanog Jarca, prelazi u buntovniji i direktniji znak Vodolije, s obzirom da će se u ovom znaku zadržati malo duže zbog svoje retrogradnosti, za oko dve nedelje, ulazimo u period duhovne i mentalne aktivnosti, komunikacija je bez ograničenja i obično tražimo istomišljenike sa kojima možemo napraviti neke promene tražeći objašnjenja za neobjašnjivo.

Nedelju završavamo sa Mladim Mesecom u znaku Jarca. Prvi u Novoj godini, bavi se pitanjem odgovornosti ali i pitanjima šta i koliko zameramo drugima, biti tolerantan ili sposoban za oproštaj je vrednost kojoj težimo sa ovim mladim Mesecom u nerednih 28 dana, koliko traje jedan ciklus Meseca.