Ples Planeta 3.01. – 9.01.2022

Afrodita u grčkoj mitologiji ili Venera u rimskoj, boginja je ljubavi, lepote i požude. Zahvaljujući svojoj lepoti i čarolijama, nisu joj mogli odoleti ni bogovi ni ljudi, kako ljubav igra veoma važnu ulogu, ova boginja je bila veoma cenjena i moćna. U astrologiji Venera vlada brakom ali i odnosima koji nastaju iz ljubavi i požude.

Venera će ove nedelje preuzeti na sebe vodeću ulogu, pa samim tim će i svi događaji koji se tiču braka, odnosa, ljubavi i požude imati glavnu ulogu ove nedelje.

U sredu će Venera napraviti lep i podržavajući aspekt sa Neptunom, podići nas u zvezde, ostvariti snove i želje, Neptun je planeta vere, snova i mašte, planeta koja je u potrazi za savršenstvom, sa Venerom u potrazi za savršenom ljubavlju.

U nedelju će do Venere stići Sunce i napraviti konjukciju u znaku Jarca i naglasiti ponovo pitanja vezana za ljubav ali iz ugla vrednosti, šta je ono što želimo da sačuvamo, šta je to što nam tako puno znači, što ne želimo da izgubimo.

Zadnji put smo imali konjukciju Venere i Sunca u martu prošle godine, kada je Venera prestigla Sunce pa se od tada na nebu pojavljivala kao večernja zvezda odmah po zalasku Sunca. Sada kada je Sunce stiglo Veneru u njenom retrgradnom hodu, ostaće iza njega i moći ćemo da je viđamo kao jutarnju zvezdu sve do ponovne konjukcije sa Suncem.

Osim ova dva planetarna aspekta u kojima je pre svega aktivna ženska planeta Venera, bićemo i pod uticajem Meseca, obe planete se bave našim nesvesnim delom, osećanjima, pa možemo pretpostaviti da ćemo u narednoj nedelji upravo u tom delu i doživeti najveće promene i izazove. Bilo bi dobro da oslušnemo poruku koju nam šalje ovaj mladi Mesec iz znaka Jarca koji nas je podsetio na stare rane i zatražio da oprostimo pre nego što krenemo dalje.

U ponedeljak može biti izuzetno bolno otpustiti i odreći se nekih navika, pa makar to bila samo sećanja i maštanja.

U utorak je to izgovorena ili napisana reč.

U sredu je ushićenje i nada.

U četvrtak je potpuna sreća i radost.

U petak nova stranica.

U subotu hrabrost.

U nedelju postojanost i temelj za novo sutra.