Ples Planeta 24.01. – 30.01.2022

U ponedeljak se još uvek oseća aspekt između retrogradnog Merkura i Sunca u znaku Vodolije, pozitivna strana tog aspekta jeste da nam naviru sjajne ideje, da su nam misli pune nekih planova, rešenja, odgovora. Danas kada Mars prelazi iz znaka Strelca u znak svoje egzaltacije ulazimo u period kada se naša snaga i energija može usmeriti kroz sklad i disciplinu ka nekom višem cilju. U znaku Jarca Mars je strpljiv i poslušan, upravo kroz takvu energiju dobri rezultati su mogući i ostvarivi u naredna dva meseca. Kako će se na putu kroz znak Jarca sresti sa Venerom u konjukciji, mnogo toga će se dešavati i po pitanju odnosa, ovaj put će se ljubavnici lakše dogovoriti, biti strpljiviji i pouzdaniji.

Utorak je dan bez planetarnih aspekata ali ipak vrlo intenzivan dan, Mesec će preći u znak Škorpiona i pokrenuti niz aspekata, aktivirajući na taj način  veliki fiksni kvadrat koji nas već neko vreme opterećuje i proziva nas da se zapitamo oko naših osnovnih potreba na materijalnom nivou, naših potreba na nivou ega, naše potrebe da se oslobodimo svega što nas obavezuje, sada je mesec u poslednjoj fazi, mi smo u miru sa sobom, naša čula i intuitivni deo nas je pun iskustva, potražite odgovore u ovoj fazi Meseca. Ako se odlučite da započnete nešto novo, da posadite seme, da zatvorite vrata i otvorite nova, budite spremni za mladi Mesec prvog februara u znaku Vodolije.

U sredu Merkur ponovo dobija na pažnji, kao da nije dovoljno to što je retrogradan, pa nas svakodnevno usporava, koči ili ubrzava, vraća se u znak Jarca i traži od nas da se ponove neke lekcije, da se podsetimo kako je biti strpljiv i kako je to kada je naše razmišljanje usmereno na ono što je zaista važno, na osnovno, bez rasipanja i trošenja vremena na nebitno. Pravda i red čime vlada znak Jarca su teme koje treba još jednom sa ovim Merkurom obraditi i potvrditi. Posebno važan dan je subota, kada će se Merkur ponovo sresti sa Plutonom i završiti ono što je započeo krajem decembra.

Venera, koja je od 19. decembra retrogradna, stigla je do kraja, stoji na 11. stepenu znaka Jarca već cele nedelje i biće tu još i neredne nedelje na istom stepenu, u subotu 29. januara je ponovo direktna. Venera je planeta radosti ali kroz ovaj znak ona se uči da naša radost ne zavisi samo od nas, i da ona nije važna samo za nas, ovde se učimo odricanju u ime zajedničke radosti, učimo se čekanju, učimo se vrednostima koje traju kroz vreme.

Ako smo napravili neke greške kroz ulaganja i finansije, sada je ostalo još malo vremena da to ispravimo i da se predomislimo do kraja februara kada će Venera izaći iz svoje senke i ubrzo posle toga preći u znak Vodolije.

Na kraju nedelje nas čeka jedan od najjačih aspekata kojim se pokreće svako nezadovoljstvo i sukob, u ime slobode i promene. Sve dok se držimo nekih starih uverenja, koja nam inače izazivaju nemir, misleći da smo sigurni, mi nismo slobodni već robovi sopstvenih principa.