Ples Planeta 31.01. – 06.02.2022

Ovu sjajnu nedelju pred nama, započinjemo sa čak pet planeta u znaku Jarca, u znaku koji poštuje red i zakone ali koji poštuje i iskrenost, predanost i toleranciju. Posebno važna nedelja jer u ranim jutarnjim satima u utorak ćemo imati Mlad Mesec u znaku Vodolije. Važnost ovog Mladog Meseca je kroz aktiviranje postojećeg kvadrata između Saturna i Urana, mi stojimo pred novim početkom, ovo je vreme da se prekine sve što nas sputava u proteklom vremenu a tiče se aktuelnih društvenih tema u protekle dve godine, svakako je glavna tema gde treba tražiti slobodu, da li je važnija ona unutar nas samih ili ona koja se odnosi na spolja. Posebna veština i osobenost znaka Vodolije jeste da ume da kombinuje ekstreme i suprotnosti, pa se u narednih 28. dana, do sledećeg Mladog Meseca u znaku Riba možemo nadati značajnim i neočekivanim obrtima, promenama kako na ličnom tako i na kolektivnom nivou. Napravite svoj spisak želja i realizujte ih u ovom periodu, sa Vodolijom su moguća čuda.

U čevrtak Merkur kreće direktno, pa će svima koji su bili prozvani u toku njegovog sporog kretanja kroz Vodoliju i povratak u znak Jarca, laknuti. Ponovo se možemo dogovoriti, putovati bez kašnjenja, kupovati bez straha da je s greškom, potpisivati, obaviti poslove vezane za banku, razne dokumente, od prošle nedelje kada je i Venera prešla u direktan hod, obaviti i neke veće kupovine.

U petak imamo dva planetarna aspekta, jedina za ovu nedelju, oba uključuju hronokratore Jupitera (prostor) i Saturna (vreme).

Prvo lep i pozitivan aspekt Marsa u znaku svoje egzaltacije i Jupitera u svom sedištu, ima snagu da pokrene kreativnost na svim područjima, posebno u umetnosti, kao i rad na sebi kroz meditaciju i sličnim aktivnostima.

Drugi po redu je konjukcija Sunca sa Saturnom u znaku Vodolije, svest o lepoti življenja u slobodi.

Mesec započinje ovu nedelju kroz znak Jarca i stiže do znaka Bika, dodirujući svaku planetu kroz konjukciju (osim Urana) i na taj način budi u nama mnoga pitanja duše, kako se zaista osećate, kako vam je tu gde ste, šta ste postigli, koliko vredite, kome pripadate, od koga želite da se odvojite, da li da započnete nešto novo ili se držite starog đavola, samo su neka od pitanja koja će se aktivirati u toku ove nedelje, svaka promena je korisna, ne treba se plašiti promene, sve ima svoje razloge i svoje pravo vreme. U petak će Mesec preći u znak Ovna i započeti novi ciklus, sa novim idejama i ushićenjem da traje, uz podršku konjukcije Sunca i Saturna.